CTP, după înfrângerea usturătoare suferită de Halep: Atitudinea ei a fost de lehamite deranjată

Data actualizării: Data publicării:
ctp mandru

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat dur înfrângerea suferită de Simona Halep, în finala turneului de la Roma pe care a jucat-o contra ucrainencei Elina Svitolina.

Halep, certată de Cahill la 5-0 pentru Svitolina: „Știi ceva? Trebuie să te descurci singură!”

Încă de la începutul meciului, jocul Simonei Halep a arătat complet diferit față de ce arătase în partida câștigată contra Mariei Sharapova. Halep a pierdut în două seturi, scor 0-6, 4-6, iar Svitolina a cucerit al doilea an la rând trofeul de la Roma.

Cristian Tudor Popescu a criticat în special atitudinea Simonei Halep din timpul meciului și lipsa de ambiție cu care a renunțat să mai alerge după mingi, dar și numeroasele greșeli neforțate comise și mingile trimise direct în fileu.

„Nu mi-a plăcut ce a făcut Simona în finala de la Roma. Nu pentru că a pierdut, ci pentru că nu a jucat.

De la primul schimb, atitudinea ei a fost de lehamite deranjată: „Ce naiba trebuie să mai joc și meciul ăsta?! Doar am bătut-o pe Sharapova și am rămas numărul 1 mondial”.

Eu știu o regulă a sportului numit tenis care deosebește profesioniștii de ștrandiști: dacă ai probleme, poți să nu te prezinți la meci, dar dacă ai intrat pe teren, atunci joci. Nu mai ai dreptul să invoci nimic ca scuză, nici oboseala, nici vreo accidentare, nici lipsa de chef. Nu i-am văzut niciodată pe Federer sau Nadal, teferi sau accidentați, pierzând sau câștigând, în turul 1 sau în finală, să se plimbe pe teren în dorul lelii.

Or, Lela Simona asta a făcut până la scorul de 9-1 pentru Svitolina. Se ducea fără convingere către minge sau nu mai alerga deloc, lovea neglijent, așezată rău, trimitea neforțat în burta fileului sau 1m afară. În schimb, a fost mai vioaie când l-a repezit pe Darren Cahill. Aștepta să se termine și corvoada asta sub rangul ei”, a scris Cristian Tudor Popescu pentru Republica.

Citește mai multe aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri