CTP: Nu ratați meciul Simona Halep - Serena Williams, sunt rare astfel de prilejuri în viață

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-2

Simona Halep, nr. 1 WTA, s-a calificat în optimile de la Australian Open 2019 după un meci cu fostul lider mondial, Venus Williams, în care cheia succesului a fost mișcarea în teren, a declarat la Digi24 comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu. El spune că următoarea partidă, cu Serena Williams, va fi „meciul secolului”, un „meci de poveste”, care nu trebuie ratat, pentru că sunt rare astfel de prilejuri în viață în care putem privi o partidă „de traiectorie înaltă, de coliziune” între două sportive aflate în ascensiune.

Simona Halep a căpătat încredere după cele două meciuri precedente dure, câștigate în trei seturi. O cunoștea bine pe Venus Williams, știa cum joacă și de aceea a fost un meci tacticizat.

Cristian Tudor Popescu: 

„Cheia acestui meci stă într-un singur cuvânt: mișcare. Haideți să detaliem:

Picioare - Simona este aproape la capacitatea ei maximă de deplasare în acest moment și care este, probabil, cea mai bună din circuit. De aceea a putut s-o miște, s-o oblige pe puternica, pe masiva Venus Williams, care are, totuși, 38 de ani, să lovească din alergare, insuficient pregătită, s-o pună în criză de timp. De aici principala sursă de puncte a Simonei: greșelile forțate ale americancei, care de obicei în statistici nu apar sau sunt trecute la greșeli neforțate. Or, multe dintre ele au fost forțate de Simona.

Serviciul - Servește Simona în acest turneu poate cel mai bine de când o știu eu. Are un prim serviciu constant, puternic, exercită presiune asupra adversarei și-n felul acesta i-a răpit posibilitatea lui Venus să-și folosească altă armă, foarte periculoasă: returul. Nu i-a arătat serviciul 2 Simona. A servit mai mereu cu primul, foarte bine, și din nou, iată, o situație în care Venus lovește bine așezată, de pe picioare, cu pregătire, cum e la retur, i-a fost refuzată marii campioane.

Returul Simonei - Asta este noutatea față de meciurile cu Kanepi și Sofia Kenin. Simona, având încredere multă - asta mi s-a părut în meciurile precedente slăbiciunea ei, faptul că nu atacă seriviciul 2 al adversarei; ei, astăzi l-a atacat. I-a tras niște retururi decisive și în momente foarte importante lui Venus Williams, i-a atacat serviciul 2 și asta i-a zdruncinat încrederea americancei.

Încrederea Simonei - a ieșit la vedere în momentele de la fileu, a făcut o contrascurtă din demivoleu - lovitură foarte pretențioasă, pe care a făcut-o cu o liniște și cu o precizie remarcabile. Și a făcut pe lângă drive voleul ei remarcabil, din față, cu care închide punctele, a făcut și un vole clasic, în cross, la fel, cu mare siguranță. Și challenge-urile! A avut două challenge-uri foarte deștepte Simona, inspirate, în momente importante. Mingea s-a dovedit a fi foarte puțin out. Și asta arată siguranță, încredere, așa că ne așteaptă, cred, hai să-i zic așa, meciul secolului în turul următor, între Williams cea mică și Simona.

Simona Halep - Serena Williams, un meci de poveste

O să fie un meci de poveste, pentru că ambele jucătoare sunt în urcare acum. Mica Williams este marea Serena, cea mai bună jucătoare din toate timpurile în acest sport, care crește acum față de anul trecut, arată fizic mai bine, are mai multă vigoare, viteză de deplasare mai mare, dar și Simona, așa cum speram și vă spuneam, după setul al doilea cu Kaia Kanepi, când am văzut-o că își dă drumul, se va duce sus în acest turneu, crescând de la meci la meci. Deci au o traiectorie de coliziune, o traiectorie înaltă cele două mari campioane și va fi un meci pe care e bine să nu-l ratați, sunt rare astfel de prilejuri în viață.

Simona poate și fără un antrenor în tribună, dar este conștientă - și a și declarat la sfârșitul meciului, întrebată fiind cum te descurci fără antrenor, a spus: Până la urmă nu mă descurc, nu se poate continua așa, trebuie să-mi iau un antrenor, la nivelul acesta e greu singură. Și este. Asta s-a văzut în cel mai greu meci al ei de până acum, cu Sofia Kenin, când nu știa ce să mai facă la un moment dat. Acolo ar fi avut categoric nevoie de un om în care să aibă încredere. În meciul de astăzi nu era așa de acută lipsa antrenorului, pentru că Simona o cunoaște foarte bine pe Venus Williams, știa ce are de făcut tactic, totul era ca fizic și tehnic să pună acest plan, relativ simplu și clar, în aplicare. Dar are nevoie categoric, și ea știe asta, de un antrenor”.

Întrebat cine i-ar putea pune probleme, dintre jucătoarele rămase în competiție, în cazul în care Simona Halep va trece de Serena Williams, Cristian Tudor Popescu a spus: „În tenis, eu sunt superstițios. În afara lui, nu. Nu o să scot o vorbuliță despre alte jucătoare. Nu trebuie să avem acum în fața ochilor - atât noi, cât și Simona - decât pe Serena Williams”.

CTP crede că Simona Halep trebuie să se concentreze acum pe meciul cu Serena Williams și să-l considere o finală de Australian Open: „Eu cred că cel mai bun lucru pe care îl are de făcut Simona este să considere că joacă finala Australian Open 2019 acum, în optimi, cu Serena Williams”.

Urmăriți comentariul integral al lui Cristian Tudor Popescu și în materialul video de mai sus.

Citiți și:  Simona Halep spune că știe cum trebuie să joace cu Serena Williams

 Simona Halep, față în față cu istoria. Doar 8 jucătoare au mai reușit asta până acum

Simona Halep, anunț despre antrenor după victoria superbă în fața lui Venus Williams

CTP, după calificarea Simonei Halep în turul al treilea de la AusOpen: A câștigat cu „inima” în fața unei adversare „sălbatice”. Meciul cu Venus Williams, mai puțin dificil

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri