Halep și Osaka se întâlnesc din nou, în semifinalele de la Indian Wells

Data actualizării: Data publicării:
2018 Australian Open - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

O nouă eliminare surprinzătoare la Indian Wells. Karolina Pliskova, nr. 5 WTA, a fost eliminată, joi, de Naomi Osaka, nr. 44 WTA, astfel că Simona Halep o va întâlni din nou pe japoneză, în semifinalele turneului din California, la nici două luni după ce a învins-o în optimile de finală de la Australian Open.

2018 Australian Open - Day 8
FOTO: Guliver/Getty Images

Osaka a învins-o pe Pliskova cateogric, în două seturi, 6-2, 6-3, după o oră și 19 minute.

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Indian Wells, după un meci în care s-a impus în trei seturi 6-4, 6-7, 6-3 în faţa croatei Petra Martic, numărul 51 WTA, într-o partidă ce a fost transmisă în direct de Digi Sport 2.

Anul trecut, Simona Halep și Naomi Osaka se întâlneau în turneul de la Miami, în turul al doilea, când sportiva română a reușit eliminarea japonezei.

Dintre cele șapte foste campioane care au luat startul la Indian Wells în 2018, Simona Halep este singura care a rămas în cursă. Ea va rămâne nr.1 mondial cel puțin până la începutul sezonului de zgură în Europa.

Citiți și: Halep va rămâne o perioadă lungă pe locul I WTA, depăşindu-le pe Clijsters şi Şarapova

Japoneză cu orgini haitiene (din partea tatălui), în vârstă de 20 de ani, Naomi Osaka a avut o ascensiune remarcabilă de la începutul acestui an. Dacă înainte de Australian Open era pe locul 72 WTA, acum, după două luni, a ajuns deja pe locul 44.

Citiți și: C. T. Popescu: Meciul a arătat ce acumulări excepţionale a realizat Simona Halep psihologic, tactic şi tehnic

Japoneza Osaka și Simona Halep se întâlnesc pentru a patra oară, toate celelalte trei meciuri anterioare fiind câștigate de sportiva din România, însă nu ușor: 6-4, 2-6, 6-3, în 2017, în turul al doilea al turneului de la Miami, 4-6, 6-2, 6-3, în turul al treilea al French Open, în 2016, și abia anul acesta o victorie mai facilă, la Australian Open în optimi, cu 6-3, 6-2 într-o oră și 19 minute. 

Viitoarea adversară a Simonei Halep a ocupat locul 40 în octombrie 2016, cel mai bun din cariera ei.  Cu o înălțime de 1,8 metri, japoneza Naomi Osaka are ceva din alura Serenei Willimas, dar şi ceva din jocul americancei, serviciul - primul peste 180 de kilometri pe oră - şi loviturile puternice. Japonezei îi place jocul ofensiv şi loveşte destul de bine atât cu dreapta, cât şi cu reverul.

Citiți și:  Simona Halep: Nici nu ştiu cum am câştigat. Am refuzat să pierd

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri