Surpriză la Miami Open 2019: Naomi Osaka, eliminată. Șansele Simonei Halep de a redeveni nr. 1 WTA

Data actualizării: Data publicării:
Naomi Osaka, eliminata de la Miami Open 2019
Naomi Osaka Foto: Guliver/Getty Images

Naomi Osaka, liderul tenisului mondial feminin, a fost eliminată, sâmbătă, de nr. 27 WTA, Hsieh Su-wei (Taiwan), în faza a treia a turneului de la Miami Open 2019. Este una dintre marile surprize ale competiției, dar vine în condițiile în care japoneza nu traversează o perioadă prea bună. Ea a fost eliminată și la precedentul turneu la care a participat, Indian Wells 2019, în faza optimilor.

Dubai Duty Free Tennis Championships - Day Six
Su-Wei Hsieh din Taiwan, nr. 27 WTA, reușește să o elimine pe Naomi Osaka, nr. 1 WTA, în turul al treilea de la Miami Open 2019  Foto: Guliver/Getty Images

Partida dintre Naomi Osaka și Hsieh Su-wei a durat două ore și 20 de minute și s-a încheiat în trei seturi: 6-4, 6-7, 3-6. Setul al doilea, cel mai disputat, a durat o oră.

 Hsieh Su-wei, în vârstă de 33 de ani, ajunge astfel în faza optimilor la Miami Open 2019 și o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Monica Niculescu și Caroline Wozniacki, partidă care se desfășoară sâmbătă seară și este transmisă de Digi Sport.

Citiți și:  Monica Niculescu, învinsă de daneza Caroline Wozniacki după un meci de mare luptă

Șansa Simonei Halep de a redeveni nr. 1 WTA

Campioana de la Australian Open 2019, Naomi Osaka, poate pierde fotoliul de lider mondial la finalul turneului de la Florida, Simona Halep fiind cea care are o șansă mare de a o depăși.

În acest moment, există două scenarii în urma cărora sportiva de 27 de ani își poate relua locul în fruntea clasamentului WTA, scrie digisport.ro.

Varianta 1: Halep face finală la Miami. Pentru ca Simona Halep să fie numărul unu mondial, Petra Kvitova nu trebuie să ajungă în finală, iar Angelique Kerber nu trebuie să câştige competiţia.
Varianta 2: Halep câştigă turneul de la Miami.
Simona Halep se va duela duminică în turul 3 de la Miami cu Polona Hercog. Sportiva din Slovenia de pe locul 93 WTA, foarte înaltă (1,85 metri), este cunoscută pentru forța loviturilor sale.

„Știu că Hercog are o lovitură puternică de forehand și servește bine. Va trebui să-mi ajustez poziția din teren și vom vedea ce va fi. Sunt încrezătoare”, a spus Simona Halep, într-o conferință de presă.

Cele două jucătoare s-au întâlnit o singură dată, în urmă cu 10 ani, când Simona nu avea încă un nume în tenisul mondial. Slovena s-a impus la Sofia, cu 7-6, 1-6, 6-2, pe zgură, suprafața favorită a sportivei noastre.

Citiți și:  Serena Williams s-a retras de la Miami Open 2019

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri