Australian Open. Irina Begu merge mai departe la dublu, alături de Monica Niculescu

Data actualizării: Data publicării:
irina begu tenis
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Irina Begu a fost eliminată la simplu din turneul de la Melbourne, dar merge mai departe la dublu, alături de Monica Niculescu (și ea eliminată la simplu încă din primul tur). 

ACTUALIZARE 10:50 După ce a fost eliminată - oarecum neașteptat -, miercuri, la simplu, Irina Begu a jucat şi în primul tur la dublu, alături de Monica Niculescu, împotriva perechii Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia)/Andrea Petkovic (Germania). Româncele au obținut victoria în setul decisiv, la capătul a două ore și 21 de minute de joc (6-7, 6-3, 6-2).

ACTUALIZARE 10:00  Sorana Cîrstea a trecut de primul tur al probei de dublu de la Australian Open. Cîrstea, alături de partenera sa, brazilianca Beatriz Haddad Maia, au învins perechea Veronika Kudermetova / Aryna Sabalenka, scor 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră (54 de minute). În turul secund, Cîrstea și Haddad Maia vor întâlni perechea învingătoare din duelul Alize Cornet / Heather Watson - Alicja Rosolska / Abigail Spears.


Irina Begu a fost învinsă miercuri de croata Petra Martic cu 6-4, 7-6 (3), într-un meci din runda a doua a turneului Australian Open. 

În şapte participări la turneul de la Melbourne, Begu a trecut o singură dată de turul al doilea, în 2015, când s-a oprit în optimi. Și anul trecut a fost învinsă în runda a doua.

Begu (27 ani, 40 WTA), care trecuse în primul tur de o adversară mai bine cotată, rusoaica Ekaterina Makarova, a cedat după două ore şi două minute în faţa croatei de 26 de ani, care ocupă locul 81 în clasamentul mondial.

Irina Begu a mai fost învinsă de Martic în 2012, cu 6-4, 1-6, 6-3, în Fed Cup, în Israel.

Begu a avut procentaje mai slabe la punctele realizate cu ambele servicii, 58%-66% la primul şi 47%-50% la al doilea.

Românca va primi 80.000 de dolari australieni şi 70 puncte WTA.

România mai are trei jucătoare care vor evolua joi în runda a doua la simplu, Simona Halep, principala favorită, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan.

Și Raluca Olaru rămâne în competiția de la Melbourne. Ea s-a calificat miercuri în turul al doilea la dublu, alături de partenera ei din Ucraina, Olga Savchuk, după ce au învins cu 2-0 perechea Kateryna Kozlova/ Yulia Putintseva. (6-3, 6-3).

Din păcate, alţi doi sportivi români intraţi pe teren la Melbourne au fost învinşi în proba de dublu:

Mihaela Buzărnescu (România) / Maria Irigoyen (Argentina) - Su-Wei Hsieh (Taipei) / Shuai Peng(China) 3-6, 5-7
Florin Mergea (România) / Nenad Zimonjic (Serbia) - Feliciano Lopez / Marc Lopez (Spania) 2-6, 4-6.

La masculin, tot în proba de dublu, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor întâlni joi perechea Guillermo Duran / Andres Molteni, iar Marius Copil / Viktor Troicki joacă împotriva perechii Rajeev Ram / Divij Sharan.

(surse: Agerpres, digisport.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri