Japonezii primesc și vești bune: au doi semifinaliști la US Open

Data actualizării: Data publicării:
2018 US Open - Day 10
Foto: Naomi Osaka și Kei Nishikori Foto: Guliver/Getty Images

După dezastrele naturale care i-au lovit în ultimele zile, japonezii au primit și două vești bune: au, în premieră, doi reprezentanți în semifinale la US Open.

2018 US Open - Day 10
Foto: Naomi Osaka și Kei Nishikori Foto: Guliver/Getty Images

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, favorită 20, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului US Open, trecând în sferturile de finală de sportiva ucraineană Lesia Tsurenko (36 WTA), scor 6-1, 6-1. Osaka a câştigat confruntarea cu Tsurenko în 57 de minute.

Naomi Osaka (20 ani, 19 WTA) a ajuns astfel în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam, ea fiind şi prima japoneză care ajunge într-o astfel de fază a unui turneu major în ultimii 22 de ani, după Kimiko Date, în 1996, la Wimbledon. În martie, Osaka se impunea la Indian Wells, câştigând primul titlu din carieră. Încă un meci câștigat la US Open 2018 ar transforma-o pe Osaka în prima jucătoare din Japonia care joacă o finală de Grand Slam, scrie digisport.ro.

În penultimul act, Naomi Osaka o va întâlni pe reprezentanta americanilor, Madison Keys (cap de serie 14), care a reușit să o învingă pe Carla Suarez Navarro (Spania, cap de serie numărul 30) cu 6-4, 6-3.

În cealaltă semifinală se întâlnesc americanca Serena Williams, favorită 17, şi letona Anastasija Sevastova, cap de serie 19.

Pe de altă parte, la băieți, japonezul Kei Nishikori (19 ATP) a reușit surpriza și l-a eliminat în sferturi pe croatul Marin Cilic (nr. 7 ATP). A fost un meci decis în cinci seturi, 2-6, 6-4, 7-6, 4-6, 6-4, care a durat 4 ore și 12 minute. Este pentru a treia oară când japonezul ajunge în semifinale la US Open.  Meciul dintre Cilic şi Nishikori a fost o reeditare a finalei de la New York din 2014. Atunci, croatul a obţinut singurul său titlu de Mare Şlem, după seturi simetrice, 6-3, 6-3, 6-3. 

Nishikori (28 ani) a fost finalist în 2014 şi semifinalist în 2016 la US Open. Fost număr patru mondial, va juca a treia lui semifinală de Mare Şlem, toate fiind la Flushing Meadows, dar este prima după operaţia suferită la încheietura mâinii drepte, care l-a ţinut departe de circuit timp de şase luni.

În semifinale, japonezul Nishikori îl va întâlni pe sârbul Novak Djokovic (locul 6 ATP), care a trecut destul de ușor în sferturi de australianul John Millman (55 ATP), cel care producea surpriza în optimi eliminându-l pe nr. 2 ATP, Roger Federer. Djokovic a câștigat în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-4, după mai puțin de trei ore de joc. Meciul s-a desfăşurat însă în condiţii dificile, din cauza umidităţii foarte mari (75%), ambii jucători făcând multe erori neforţate, Djokovic 53, iar Millman 46. Sârbul a transformat doar patru din cele 20 de mingi de break pe care le-a avut, suficient însă pentru a câştiga meciul. Sârbul de 31 de ani este în căutarea celui de-al 14-lea trofeu de Mare Şlem din carieră, iar dacă îl va obţine, îl va egala pe americanul Pete Sampras, la două luni după ce a câştigat titlul la Wimbledon, scrie Agerpres.

Djokovic are 14-2 în meciurile directe cu Nishikori, trei succese din cele 13 consecutive venind doar anul acesta.

În cealaltă semifinală de la băieți, Rafael Nadal (locul 1 ATP) se va confrunta cu argentinianul Juan-Martin del Potro, nr. 3 ATP.

Citiți și: Dezastru după dezastru în Japonia. A fost lovită în cursul nopții de un cutremur devastator

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri