Jucătoare de top îi critică aspru pe organizatorii Australian Open. Decizia care le-a revoltat

Data publicării:
MariaSharapova_2013BID3PC_VettriNet-05

Meciul Garbine Muguruza - Johanna Konta din turul al doilea al Australian Open 2019a început, vineri, la ora locală 00.30, şi s-a încheiat la 03.12. Programarea meciului la o oră atât de târzie a atras critici asupra organizatorilor atât din partea celor două jucătoare, cât și din partea Mariei Sharapova.

„Nu sunt de acord cu faptul că jucătorii trebuie să se suprasolicite fizic la ore atât de târzii. Nu cred că e sănătos, de fapt, mi se pare chiar periculos. Cu toate acestea, atât eu, cât și Garbine ne-am aflat în aceeași situație și am făcut o partidă bună împreună. Păcat că nu ne-au putut privi mai mulți oameni”, a declarat Johanna Konta după meciul pierdut în fața lui Garbine Muguruza.

Și Maria Sharapova a afirmat că ea nu este pregătită să joace după miezul nopţii şi îi consideră nebuni pe cei care se antrenează după ora 00.00. Ea spune că nici spectatorii nu ar dori să vadă meciuri după miezul nopţii.

„Cred că este evident de ce au făcut asta... pentru vânzările de bilete. Deci este o componentă de afaceri, pe care trebuie să o înţelegem, dar din perspectiva turneului, cred că este nevoie de flexibilitate, deoarece nimeni nu este interesat să vadă două jucătoare de top intrând pe teren după miezul nopţii”, a declarat Şarapova, potrivit Reuters.

Joi, meciurile de pe Margaret Court Arena au fost foarte lungi, astfel că partida Muguruza - Konta a fost împinsă după miezul nopţii. Organizatorii le-au propus sportivelor să joace pe Terenul 3, dar numai după ce partida care se desfăşura la ora aceea pe Margaret Court, Alexander Zverev - Jeremy Chardy, a ajuns la scorul de 4-0 în decisiv pentru german.

Cele două jucătoare au refuzat mutarea meciului, argumentând că terenul este murdar de excremente de pescăruş şi curăţarea lui ar fi făcut ca timpul câştigat să fie neglijabil.

Anul trecut, organizatorii de la Australian Open au fost aspru criticați pentru că jucătoarele au fost obligate să dispute meciurile la temperaturi extrem de ridicate, iar multe dintre ele au resimțit din plin efectele căldurii, suferind din cauza deshidratării. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri