Halep - Williams, 6-2, 6-3, la Australian Open. Simona va juca cu Serena în optimi

Data actualizării: Data publicării:
halep williams live text australian open 2019
Foto: Agerpres

Simona Halep, locul I WTA, finalista ediţiei trecute, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-3, pe americanca Venus Williams, locul 36 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open, unde o va întâlni pe sora acesteia, Serena Williams, fost lider mondial. 

halep williams live text australian open 2019
Dacă trece de Venus Williams, Halep va juca cu sora acesteia, Serena Williams. Foto: Agerpres

Duelul din optimile Australian Open va fi primul dintre Halep şi Serena de la revenirea fostului lider WTA în circuit. "Sunt gata să îi fac faţă", le-a promis fanilor actualul număr 1 din tenis.

Citiți și: Simona Halep spune că știe cum trebuie să joace cu Serena Williams. Declarațiile de la conferința de presă după calificarea în optimi

Simona Halep a răspuns astfel provocării lansate de Serena Williams şi va disputa, luni, poate cea mai importantă şi aşteptată partidă de la actuala ediţie a Australian Open, cu cea mai titrată jucătoare din secolul XXI, care aspiră la primul loc în istorie. Pentru a răspunde provocării, liderul WTA a trebuit să treacă de Venus, sora mai mare a Serena. Iar românca a făcut-o "en fanfare", la fel ca în precedentele două partide jucate de ele.

Citiți și:  Simona Halep, față în față cu istoria. Doar 8 jucătoare au mai reușit asta până acum

Calificarea în sferturile Australian Open este marea miză, iar Simona va căuta a doua victorie a carierei cu jucătoarea care are 23 de trofee de Grand Slam în palmares. Singurul succes în faţa Serenei a fost obţinut la Turneul Campioanelor, în 2014, un sec 6-0, 6-2.

Citiți și: CTP: Nu ratați meciul Simona Halep - Serena Williams, sunt rare astfel de prilejuri în viață

Cum a decurs meciul Simona Halep - Venus Williams                

Venus joacă în stilul familiei Williams, ofensiv, cu responsabilitate,  cu lovituri explozive, fără să aştepte greşeala de dincolo de fileu. Din acest motiv, pentru că vrea mereu să conducă, Venus Williams produce lovituri imparabile, dar şi erori numeroase în acelaşi timp. Halep cunoaşte "marfa" şi a aplicat exact ceea ce trebuia în meciul de pe Margaret Court: răbdare, un joc variat, lung, ghidat către marginile terenului, plasând mingi care să o scoată din zona de confort pe adversară. În plus, ea a servit consistent şi nu a ezitat să vină la fileu eficient, ori de câte ori a avut ocazia. De altfel, serviciul este arma imbatabilă cu care Halep s-a prezentat la Melbourne, cel puţin în aceste trei tururi jucate.

Simona Halep a avut mingi de break în toate ghemurile jucate în primul set şi a fructifcat dintre ele la 2-2 şi la 4-2. Liderul WTA a salvat la rândul ei, patru mingi de break în ghemul al şaselea, înainte de a închide setul cu 6-2, după 39 de minute de joc.

Halep a început cu break setul secund, dar s-a relaxat, iar Williams a profitat şi a egalat la 1. Jucătoarea română a mai câştigat pe serviciul rivalei la 3-3 şi încă o dată la 5-3, încheind meciul cu 6-3, după 77 de minute.

Citiți și: Simona Halep, anunț despre antrenor după victoria superbă în fața lui Venus Williams

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu Serena Williams, locul 16 WTA. Aceasta va fi a zecea lor partidă directă (8-1 pentru Williams), prima de când Serena a devenit mamă. 

Calificarea în optimi este recompensată la Melbourne cu un premiu de 260.000 de dolari australieni (186.000 de dolari americani) şi cu 240 de puncte WTA.

Citește și ”Urmează câteva săptămâni de foc! PSD va repeta momentul ianuarie 2017”


LIVE TEXT HALEP - WILLIAMS ÎN TURUL TREI LA AUSTRALIAN OPEN

ora 11.35 VICTORIE, HALEP, după un meci de senzație. Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams în optimi la Australian Open.

ora 11.28 5-3 pentru Halep după un lung de linie superb și descătușare nervoasă. „YES” și pumnul Simonei se ridică în aer în semn de victorie. Românca este la un game de optimi, unde o așteaptă Serena Williams.

ora 11.24 Simona Halep reușește un nou break și este 4-3 în setul 2.

ora 11.18 „În ultima perioadă n-am avut multe meciuri importante și mi-au lipsit. Doar cu Halep, în urmă cu un an și jumătate, la US Open, pot spune că a fost o provocare la fel de mare. Cred că ai mult de învățat când ești pus într-o astfel de poziție și reușești să câștigi. Acestea sunt cu adevărat victorii mari”, spunea Maria Sharapova, după meciul cu Wozniacki. Semn că Halep i-a câștigat respectul rusoaicei, care a bătut-o în prima finală pe care Simona a jucat-o la Roland Garros.

ora 11.15 Williams își face serviciul și este 3-2 pentru americancă în setul 2.

ora 11.14 Ceasul oficial al Australian Open 2019 arată că tocmai a trecut o oră de meci.

ora 11.11 Simona Halep își câștigă serviciul în cateva zeci de secunde, după un game perfect. Este 2-2 și lupta continuă.

ora 11.10 „Indiferent cu cine voi juca, va fi un meci foarte intens. Abia aştept să-l joc. Sincer, mi-ar plăcea să înfrunt numărul 1 mondial, deşi m-aş bucura şi pentru victoria lui Venus. Voi fi pregătită pentru orice adversară. Va fi grozav. Nu cred că am jucat împotriva numărului 1 mondial, de când am revenit. Aşa că, da, va fi foarte bine”, spunea Serena Williams înainte de meciul Halep - Williams.

ora 11.09 Williams își cîștigă serviciul și este 2-1 pentru Venus. Urmează răspunsul lui Halep.

ora 11.04 Williams este o luptătoare și trebuie să-i apreciem rezistența și psihicul foarte puternic, într-un moment în care este evident dominată de Halep. Venus reușește re-breakul și este 1-1.

ora 11.00 Halep începe foarte bine setul 2, cu break, și este 1-0.

ora 10.54 Simona Halep câștigă primul set, după un nou game extrem de dificil în care Williams i-a pus mai probleme. Constanța Simonei, multele meciuri pe care le-a jucat la cel mai înalt nivel și moștenirea pe care i-a lăsat-o Darren Cahill își spun însă cuvântul. Halep a luptat, a rămas în meci și nu a vrut să-i dea în dar adversarei niciun punct. Simona Halep domină meciul, după un început de partidă extrem de echilibrat.

ora 10.47 Halep face un nou break și este 5-2. Simona va servi pentru set, după patru gameuri la rând câștigate.

ora 10.44 4-2 pentru Halep după cel mai greu game al meciului. Halep are în acest moment avantajul psihologic de a fi rezistat în joc și de a-și fi întărit breakul. Halep vine des la fileu, cu lovituri bine plasate.

ora 10.36 Halep face break în setul 1 cu lovitura ei favorită. Un lung de linie perfect. Este 3-2 și suntem martorii unui meci foarte frumos, cu o Simona Halep care își crește nivelul jocului pe măsură ce trec minutele.

ora 10.27 Williams își salvează game-ul după ce a fost condusă cu 40-15. Halep și Williams fac un joc spectaculos.

ora 10.22 Williams își câștigă serviciul și este 0-1. Halep nu are probleme și își ia la rândul ei serviciul, rapid. Meciul are un ritm frumos. Publicul apaudă încântat.

ora 10.18 Ambele jucătoare par concentrate încă de la începutul meciului. Se simte tensiunea în aer. Halep are șansă de break, după ce a revenit de la 30-0 pentru Williams.

ora 10.15 Simona Halep are un bandaj la coapsa stângă. Este mai mult un element de siguranță, în acea zonă întâlnindu-se mai mulți muschi. Este și un avantaj psihologic: jucătorul are încredere că este protejat în zona respectivă.

ora 10.14 A început meciul Simona Halep - Venus Williams, cu americanca la serviciu. Hai, Simona!

ora 10.10 Informație interesant. Și Simona Halep, și Venus Williams joacă la Australian Open 2019 fără antrenor.

ora 10.05 Matts Wilander, fostul mare campion de tenis, a prezis în direct că Simona Halep va câștiga întâlnirea cu Venus Williams. Cele două jucătoare intră în aceste momente pe teren.

Venus Williams
Matts Wilander, fostul mare campion de tenis, a prezis în direct că Simona Halep va câștiga întâlnirea cu Venus Williams. Foto: Agerpres

ora 9.55 Simona Halep a fost nominalizată la premiul Laureus pentru cea mai bună sportivă a anului 2018, ceremonia de decernare urmând să aibă loc la 18 februarie, la Monaco.

Pe lângă Halep au mai fost nominalizate Ester Ledecka (snowboard/schi alpin), Mikaela Shiffrin (schi alpin), Simone Biles (gimnastică),  Angelique Kerber (tenis) şi Daniela Ryf (triatlon).

La masculin au fost nominalizaţi Lewis Hamilton (Formula 1), Eliud Kipchoge (atletism), LeBron James (baschet), Luka Modric (fotbal), Kylian Mbappé (fotbal), Novak Djokovic (tenis).

ora 9.52 Daiana Iastremska, locul 57 WTA, i-a luat numai trei ghemuri americancei Serena Williams, locul 16 WTA, sâmbătă, în partida din turul al treilea al Australian Open, apoi ucrainenaca a izbucnit în plâns. Serena o poate întâlni pe Halep în optimi.

"Ai jucat extraordinar. Ai jucat atât de bine! Nu plânge! Ai jucat foarte bine", a înurajat-o Williams.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ora 9.50 Serena Williams, locul 16 WTA, s-a antrenat în această lună cu unii dintre cei mai buni tenismeni din circuit, Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov, Frances Tiafoe şi Bernard Tomic, pentru a-şi creşte nivelul de joc, informează New York Times.

"A fost amuzant", s-a mărginit să declare fostul lider WTA, care la Melbourne luptă pentru al XXIV-lea trofeu de grand slam din carieră.

Antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, consideră că este foarte important ca eleva lui să fie împinsă la limită în timpul şedinţelor de pregătire.


Jucătoarea americană de 38 de ani conduce cu scorul de 3-2 în partidele cu Simona Halep, însă liderul WTA a câştigat clar ultimele două confruntări, scrie news.ro.

Venus Williams a câştigat primul meci cu Halep în 2012, în turul I al turneului de la Madrid, cu scorul de 6-1, 4-6, 7-6 (6), apoi pe cel din acelaşi tur al turneului de la Roma, tot din 2012, cu 6-3, 6-4, şi pe cel din optimi, de la Tokyo, din 2013, cu 4-6, 7-5, 6-3.

Simona Halep s-a impus în meciul din optimile de finală ale turneului de la Roma, din 2015, cu scorul de 6-2, 6-1, şi în cel din optimile de finală ale turneului de la Montreal, de anul trecut, cu 6-2, 6-2.

Serena Williams s-a calificat în optimi la Australian Open, fază în care o poate întâlni pe Simona Halep

Serena Williams, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16, a învins-o, sâmbătă, cu 6-2. 6-1, în 67 de minute de joc, pe ucraineanca de 18 ani Daiana Iastremska, locul 57 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open.

În faza următoare, septupla câştigătoare la Melbourne va da piept cu învingătoarea dintre sora ei Venus Williams, locul 36 WTA, şi Simona Halep, locul I WTA. Această întâlnire va fi după ora 10.00, pe arena Margaret Court.

În cazul în care fostul lider WTA va evolua cu Halep, aceasta va fi a zecea lor partidă directă (8-1 pentru Williams), prima de când Serena a devenit mamă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri