Trei românce calificate în optimi la Madrid. Copil, eliminat de Murray

Data actualizării: Data publicării:
colaj cirstea halep begu

Victorie de senzaţie pentru Simona Halep, care a revenit de la 2-5 în setul decisiv. Halep - Vinci 6-3, 2-6, 7-6. Sorana Cîrstea, beneficiară a unui wild-card şi locul 83 WTA, s-a calificat de asemenea, marţi, cu o victorie categorică în optimi de finală la Madrid Open. Irina-Camelia Begu, locul 36 WTA, este a treia româncă ajunsă în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o, marţi, pe Johanna Larsson (Suedia), jucătoare venită din calificări. Marius Copil, beneficiar al unui wild-card şi locul 104 ATP, a fost învins, marţi, de britanicul Andy Murray.

ACTUALIZARE 20:25 - Marius Copil a fost învins de britanicul Andy Murray, liderul ierarhiei mondiale, în turul doi la Madrid Open, turneul de 1.000 de puncte organizat de Ion Ţiriac. Murray s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 24 de minute.

Pentru performanţa de la Madrid Open, Copil va primi 45 de puncte ATP şi un cec în valoare de 35.855 de euro.

Marius Copil, în vârstă de 26 de ani va intra în premieră în Top 100 ATP, în ierarhia care va fi publicată la începutul săptămânii viitoare.

România are astfel din nou, după trei ani, un jucător în Top 100 ATP. Ultimul român între primii 100 cei mai buni tensimeni din lume a fost Victor Hănescu.


ACTUALIZARE 19: 30 - Irina-Camelia Begu, locul 36 WTA, este a treia româncă ajunsă în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o, marţi, pe Johanna Larsson (Suedia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 57 în ierarhia mondială, în turul doi al turneului organizat de Ion Ţiriac.

Begu s-a impus cu scorul de 4-6, 7-6 (5), 6-3, după două ore şi 25 de minute, şi se alături în optimi jucătoarelor Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 8 WTA, şi Sorana Cîrstea, beneficiară a unui wild-card şi poziţia 83 în clasamentul mondial.

Irina-Camelia Begu, locul 36 WTA, o va întâlni pe olandeza Kiki Bertens, poziţia 19 în ierarhia mondială.

Pentru calificarea în optimi de finală la Madrid, Begu va primi 120 de puncte WTA şi un cec în valoare de 68.010 euro.

Anul trecut, Irina-Camelia Begu a ajuns până în sferturi de finală la Madrid Open, unde a fost învinsă de Simona Halep, câştigătoarea turneului. În acest an, cele două se află pe partea inferioară de tablou şi se pot întâlni în semifinale, în timp ce Cîrstea se află pe partea superioară de tablou.


 

DESFĂȘURAREA PARTIDELOR, AICI

 

ACTUALIZARE 18:30 - Victorie de senzaţie pentru Simona Halep, care a revenit de la 2-5 în setul decisiv. Halep - Vinci 6-3, 2-6, 7-6. Simona Halep a controlat categoric tie-break-ul setului decisiv, pe care l-a câştigat cu 7-2. Românca va juca în faza următoare a turneului cu Samantha Stosur.

Simona Halep a fost încurcată de „slice-ul” lui Vinci, o jucătoare de 34 de ani. Italianca a trimis mingea cu lungimea şi înălţimea potrivite, s-a apărat cu reverul ei "tăiat" şi a găsit cele mai bune unghiuri cu lovitura de dreapta. Mai mult, ea a rupt ritmul cu mingi scurte şi veniri inspirate la fileu, folosind astfel tot arsenalul unei jucătoare experimentate şi pricepute pe zgură. Halep a fost mai bună când a jucat agresiv şi a mişcat-o mult pe adversară. Dar în cele mai multe momente, ea a fost lipsită de precizie şi de răbdare, s-a enervat ca în numeroase alte meciuri şi, după un set bun, a fost depăşită deseori de Vinci. Aflată la un ghem de eliminare, Simona Halep are meritul de a nu fi renunţat şi de a se fi agăţat de fiecare minge, pentru o întoarcere spectaculoasă de scor, scrie News.ro.

Meciul a început echilibrat. Vinci a reuşit break-ul la 2-2, dar Halep a câştigat apoi patru ghemuri la rând, punând setul în dreptul ei, cu 6-3, după 37 de minute. Echilibrat a început şi setul secund şi tot italianca a făcut primul break, la 3-2. Halep nu a avut reacţie, astfel că Vinci a egalat la seturi, cu 6-2, după alte 31 de minute de joc.

Antrenorul Darren Cahill a venit pe teren şi a sfătuit-o pe Halep să aibă mai multă răbdare, să lungească punctele şi să continue să atace reverul adversarei. Sportiva română nu a aplicat sfaturile antrenorului şi s-a văzut repede condusă în decisiv, cu 1-4, după un break la 1-2, apoi cu 2-5. Simona Halep a recuperat break-ul la 3-5 şi apoi a egalat la 5. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câştigat fără probleme, cedând doar două puncte. Meciul a durat o oră şi 55 de minute.

În faza următoarea, Halep va evolua cu Samantha Stosur, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 16. Halep şi Stosur s-au întâlnit de nouă ori până în prezent, românca impunându-se de cinci ori. Ultimele partidă a avut loc la Miami Open, când Halep a câştigat, în optimi, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2.

Calificarea în optimi la Madrid Open este recompensată cu un premiu de 68.000 de euro şi cu 120 de puncte WTA.


ACTUALIZARE 18:15 - Sorana Cîrstea, beneficiară a unui wild-card şi locul 83 WTA, s-a calificat, marţi, în optimi de finală la Madrid Open, turneu organizat de Ion Ţiriac şi dotat cu premii în valoare totală de 5.924.318 dolari.

Cîrstea a învins-o, în turul doi, cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră şi un minut, pe Catherine Bellis (SUA), poziţia 55 în ierarhia mondială.

În optimi de finală, Sorana Cîrstea o va întâni pe învingătoarea partidei dintre Donna Vekici (Croaţia), jucătoare venită din calificări şi locul 82 WTA, şi Misaki Doi (Japonia), poziţia 53 în clasamentul mondial.

Pentru caificarea în optimi de finală la Madrid, Cîrstea va primi 120 de puncte WTA şi un cec în valoare de 68.010 euro.

Anul trecut, Sorana Cîrstea a ajuns până în sferturi de finală la Madrid Open.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe japoneza Misaki Doi, poziţia 53 în ierarhia mondială, în optimi de finală la Madrid Open


 

Simona Halep (25 de ani), deținătoarea trofeului pe zgura din capitala Spaniei, conduce cu 4-2 în meciurile directe contra adversarei de marţi, din turul secund.

Simona Halep nu e singura jucătoare din România care evoluează marți, în turul al doilea la Madrid. Într-un meci care va începe în jurul orei 17:00, Sorana Cîrstea o întâlnește pe Catherine Bellis, într-un meci transmis în direct pe Digi Sport 3. Irina Begu joacă tot în jurul orei 17:00, cu Johanna Larsson, în direct pe Digi Sport 4.

De asemenea, îl mai avem la Madrid și Marius Copil, în competiția masculină. Jucătorul în vârstă de 26 de ani îl întâlnește pe liderul mondial, Andy Murray, într-un meci din turul al doilea, care va începe după cel al Simonei Halep, în jurul orei 17:00 și care va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.

Luni, Copil (104 ATP) l-a învins pe Garcia-Lopez (124 ATP) cu 7-6 (6), 4-6, 7-6 (9) (VIDEO), după o partidă-maraton, încheiată după două ore şi 55 de minute de joc.

Perechea Monica Niculescu/Christina McHale (România/SUA) a ratat calificarea în sferturile probei de dublu de la Madrid.

Niculescu şi McHale au fost învinse, în turul 2, cu scorul de 6-1, 7-5, după o oră şi 11 minute, de cuplul Sania Mirza/Iaroslava Shvedova (India/Kazahstan), cap de serie numărul 4.

Pentru performanţa de la Madrid, Monica Niculescu şi Christina McHale vor primi câte 120 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 20 606 euro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri