Novak Djokovic reușește pentru prima dată să-l învingă pe Nick Kyrgios și câștigă Wimbledon 2022 pentru a șaptea oară

Data actualizării: Data publicării:
novak djokovic cu trofeul wimbledon in mana langa nick kyrgios care se uita la el si rade
Novak Djokovic îl învinge pentru prima oară în carieră pe australianul Nick Kyrgios și obține al șaptelea trofeu la Wimbledon după finala din 10 iulie 2022 Foto: Profimedia Images

Novak Djokovic, locul 3 ATP și principal favorit, a câştigat duminică turneul de Mare Şlem de la Wimbledon după ce s-a impus în finală, în patru seturi, 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3), în faţa australianului Nick Kyrgios (40 ATP), pe care reușește să-l învingă pentru prima dată.

Partida, una în care a „plouat” cu aşi, a durat un pic mai mult de trei ore, sârbul reuşind 15 aşi, iar australianul nu mai puţin de 30. Ambii jucători au avut câte 7 duble greşeli, relatează Agerpres.

Novak Djokovic (35 de ani) și Nick Kyrgios (27 de ani) s-au întâlnit pentru prima dată la All England Club și pentru a treia oară în carieră. Australianul câștigase întâlnirile lor anterioare (ambele în 2017 și ambele pe hard) fără să cedeze vreun set și fără să-și cedeze serviciul. Dar Djokovic a avut un avantaj clar în ceea ce privește experiența în meciurile de mare miză. În plus, sârbul mai avea și o miză personală: Kyrgios vine din țara care la începutul acestui an nu i-a permis lui Djokovic să joace la Australian Open și l-a trimis acasă, pentru că nu era vaccinat.

Aşa cum se ştie, Kyrgios a ajuns în finală beneficiind de retragerea, în semifinale, a spaniolului Rafael Nadal, care a acuzat o accidentare în zona abdominală. Pentru temperamentalul Kyrgios a fost prima finală a unui turneu de Mare Șlem în care a ajuns.

În schimb, pentru Novak Djokovic este cel de-al 7 turneu de la Wimbledon câştigat, care deţine trofeul încă din 2018, în condiţiile în care, în 2020, din cauza pandemiei, competiţia nu a avut loc. El a mai fost campion în 2011, 2014 şi 2015. Sârbul are acum ocazia să se apropie de Rafael Nadal. După ce a câștigat luna trecută turneul Roland Garros, spaniolul a devenit tenismenul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie: 22. El se distanțatse astfel de marii săi rivali, sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer, ambii având atunci câte 20 de titluri majore.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri