Sari la conținut

Perechea Begu-Niculescu s-a calificat în sferturi la Australian Open

Irina  Begu și Monica Niculescu s-au calificat duminică în sferturile probei de dublu de la Australian Open, după ce una dintre adversarele lor a fost nevoită să se retragă după numai aproximativ jumătate de oră de joc, din cauza unei accidentări.

The Internazionali BNL d'Italia 2016 - Day Seven

FOTO: Guliver/Getty Images

Irina Begu şi Monica Niculescu au întâlnit perechea Nadia Kichenok/Anastasia Rodionova (Ucraina/Australia), însă reprezentanta gazdelor, Rodionova nu a mai putut continua după 38 de minute de joc din cauza unei accidentări la gambă. Sportiva a părăsit terenul în lacrimi, sprijinindu-se de colega ei:

Rodionova s-a retras când scorul era 4-1 în primul set pentru perechea Irina Begu-Monica Niculescu, favoritele cu nr.10 în turneul din Australia. Sportiva a acuzat dureri, a fost chemat medicul, a revenit pe teren, dar nu a putut continua decât preț de două puncte.

În celălalt meci de la Australian Open în care evoluează o româncă, Sorana Cîrstea şi brazilianca Beatriz Haddad Maia întâlnesc echipa cehă Lucie Safarova/Barbora Strycova, cap de serie numărul 4.  În cele din urmă, ele au fost eliminate, duminică, în optimile probei de dublu de la Openul Australiei. Scorul a fost 2-6, 6-0, 6-4.

Pentru prezenţa în optimi, Cîrstea şi Maia vor primi un premiu total de 49.000 de dolari australieni (32.000 de euro) şi cu 240 puncte WTA.