Premierul Australiei, reacție în scandalul Novak Djokovic: Dacă nu are dovezi suficiente, se întoarce acasă cu primul avion

Data publicării:
Novak Djokovic și-a cerut scuze după gestul controversat de la US Open
FOTO: Instagram

Novak Djokovic trebuie să dovedească faptul că are o derogare medicală reală de la vaccinarea împotriva COVID când va ateriza în Australia sau va fi urcat „în următorul avion spre casă”, a declarat miercuri premierul australian Scott Morrison. Jucătorul sârb de tenis a anunțat marți că a primit o derogare pentru a juca la Australian Open, lucru care a stârnit un val de furie la antipozi.

Federația australiană de Tenis și guvernul statului Victoria au arătat că Djokovic este unul dintre cei câțiva sportivi care au primit derogare medicală de șa vaccinare pentru a participa la primul mare turneu de tenis al anului și că nu a beneficiat de tratament preferențial în cadrul acestui proces.

„Aşteptăm să se prezinte şi să ne arate dovezile în sprijinul său”, a declarat premierul Scott Morrison, potrivit Reuters.

„Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă oricine altcineva şi se va întoarce acasă cu primul avion. Nu va exista nicio regulă specială pentru Novak Djokovic”, a mai precizat premierul.

Decizia de a-i acorda lui Djokovic o derogare medicală pentru a putea participa la Australian Open a stârnit un val de critici în Australia, unde mai mult 90% din populația de peste 16 ani este vaccinată cu două doze împotriva COVID.

Melbourne, gazda turneului AO, a avut cel mai lung lockdown cumulat pentru a opri răspândirea COVID, iar varianta Omicron a ridicat numărul de cazuri la niveluri record. Potrivit ultimei raportări Worldometers, Australia a înregistrat aproape 65.000 de cazuri noi de coronavirus.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri