Simona Halep, după 8 luni de pauză: Poate reveni în circuit de mâine, sau poate efectua o suspendare de 4 ani. Ce spune Stere Halep

Data actualizării: Data publicării:
halep, obosita in meci
Simona Halep, după 8 luni de pauză: Poate reveni în circuit de mâine, sau poate efectua o suspendare de 4 ani. Ce spune Stere Halep. Foto: Profimedia

Simona Halep ar urma să afle pe 30 aprilie, deci în mai puțin de două săptămâni, verdictul în cazul de dopaj în care este implicată. Anunțul a venit de la tatăl tenismenei, care a precizat că data inițială a fost 28 aprilile, dar a fost amânată. Halep nu a mai jucat niciun meci oficial de opt luni. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o suspendare ce poate ajunge la câțiva ani. În organismul ei a fost găsit Roxadustat, aflat pe lista substanțelor interzise.

Pe 7 octombrie, chiar în timpul US Open, lumea tenisului mondial a fost zguduită de o veste șocantă. Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost acuzată de dopaj.

În urma unui test de rutină din timpul turneului, jucătoarea din România a fost depistată cu Roxandustat, o substanță interzisă.

Acum cazul tenismenei este judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions, iar prima audiere ar urma să o aibă în două săptămâni.

Reporter: Simona ce mai face?
Stere Halep: E bine.
Reporter: Ce sperante aveți? Ce mai știți?
Stere Halep: Dumnezeu știe, nu știm nimic.
Reporter: Tot a fost amânat cazul, toată lumea așteaptă.
Stere Halep: Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Încă nu știm nimic din ce se întâmplă. Așteptăm. Termenul s-a dat pe 28, din ce am înțeles acum s-a amânat pe 30.
Reporter: Simona mai e afectată?
Stere Halep: E bine.

La scurt timp după aflarea rezultatului, sportiva a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care spunea că ideea de a trișa nu i-a trecut niciodată prin minte și că va lupta pentru a demonstra că nu a luat niciodată în mod conștient vreo substanță interzisă. Ultimul meci pe care l-a jucat Simona a fost în urmă cu jumătate de an.

Dragoș Suciu, jurnalist Digi Sport: Termenul minim al pedepsei este exact de 6 luni, cel maxim e de 4 ani, acum dacă Simona ar primi cea mai banală pedeapsă, temenul ar fi îndeplinit în acest moment. Însă din experiența circuitului WTA, în mai toate cazurile s-a dat o suspendare medie, de 2 ani, apoi s-a revenit asupra suspendării și s-au acordat 6-8 luni. Dacă suspendarea ar fi una mai mare de un an, Simona va ieși din clasement, pentru că nu își va putea apăra punctele din cele 52 de săptămâni.

Procesul Simonei Halep a fost amânat de două ori până acum, din diferite motive. Singura șansă ca Halep să scape de suspendare este ca ea să fi declarat în mod oficial, la Agenția Anti-Doping, că ia medicamente pentru anumite probleme de sănătate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri