Simona Halep, eliminată de la Miami Open

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas Open - Day 8
Foto: Gulliver/GettyImages

Simona Halep - a treia favorită și locul 5 WTA - a fost eliminată, miercuri seară, de la turneul de tenis de la Miami. Sportiva din Constanța a fost învinsă de Johanna Konta (11 WTA), în trei seturi. Meciurile din fazele superioare ale turneului de la Miami sunt transmise în direct pe Digi Sport 2. 

BNP Paribas Open - Day 8
Foto: Gulliver/GettyImages

Johanna Konta a învins-o pe Simona Halep cu scorul de 3-6, 7-6 (9-7), 6-2, într-o partidă ce a durat 2 ore și 32 de minute. Sportiva noastră a avut un adversar în plus în acest meci, pe fostul ei antrenor, belgianul Wim Fissette, care o pregăteşte acum pe jucătoarea britanică.

Halep a jucat foarte bine în primul set al meciului de pe arena centrală de la Crandon Park. Ea a mişcat-o pe Konta cu lovituri către marginile terenului, a trimis mingile cu amplitudine şi profunzime, iar adversara a fost vizibil incomodată de acest stil de joc.

Konta a greşit destul de mult, astfel că setul întâi a mers firesc şi destul de clar în dreptul jucătoarei române pe tabelă. Un break obţinut la 2-1, bine gestionat până la final, a făcut-o pe Halep să câştige cu 6-3, după 41 de minute de joc.

Totul s-a schimbat în jocul sportivei britanice în al doilea set, notează Digi Sport. Serviciul şi returul au devenit mult mai agresive, unghiurile s-au deschis, venirile ei l-a fileu s-au înmulţit. Simona Halep a părut un boxer năucit şi scorul a evoluat rapid în defavoarea sa, 0-3, după break în ghemul secund.

Mai mult, Konta a avut 40-15 pe serviciul româncei, dar un voleu trimis în fileu dintr-o poziţie foarte bună a dizolvat încrederea jucătoarei de pe locul 11 WTA. A urmat o serie lungă de greşeli neforţate şi în loc de 4-0 scorul a devenit 3-3.

Meciul a continuat cu game-uri mai lungi. Konta a ieşit din criză şi a condus cu 4-3, apoi Halep a reuşit două ghemuri la rând, cu break pentru 5-4.

Halep a servit pentru meci, dar Konta a făcut rebreak-ul, la a treia minge avută. A fost rândul româncei să aibă posibilitatea de 6-5, însă ea a ratat-o şi cu acelaşi scor a condus Konta. Jucătoarea din Constanţa a egalat la 6 şi setul a ajuns în tie-break, unul extrem de echilibrat. Simona Halep a comis două duble greşeli, a condus cu 5-3, dar câştigătoare a fost adversara, după un set de o oră şi 11 minute.

Johanna Konta a cerut pauză de vestiar înaintea decisivului şi deşi nu a stat mult acolo, acest lucru a enervat-o pe româncă. Nervoasă şi demoralizată de şansele ratate, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care a încercat să-i redea încrederea elevei sale, nereuşind acest lucru.

În decisiv, jucătoarea română a intrat pe teren cu o atitudine care lăsa impresia că e grăbită să piardă. Însă ea a servit şi a revenit de la 0-40, apoi a menţinut echilibrul până la 2-2, când şi-a pierdut serviciul. A urmat capitularea, cu 2-6, după două ore şi 31 de minute de la start.

Turneul WTA de la Miami (Florida) este dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri