Simona Halep s-a calificat în optimi la Miami. Victorie categorică, obținută în mai puțin de o oră

Data actualizării: Data publicării:
2017 Miami Open - Day 7
Foto: Gulliver/GettyImages

Simona Halep a reuşit cea mai bună evoluţie din acest an şi s-a calificat de o manieră entuziasmantă în optimile de finală ale turneului de la Miami, informează digisport.ro. Pentru prima oară în acest an, Halep - care a avut probleme cu genunchiul - a ieșit învingătoare în două meciuri consecutive.

2017 Miami Open - Day 7
Foto: Gulliver/GettyImages

Românca de pe locul 5 WTA a avut nevoie de mai puţin de o oră pentru a se impune în meciul cu Anett Kontaveit (112 WTA), scor 6-3, 6-0.

Simona a arătat excelent din punct de vedere fizic şi pare să fi lăsat definitiv în urmă problemele de la genunchi, care au chinuit-o în acest început de an. Extrem de agresivă şi sigură pe ea, constănţeanca a luat iniţiativa încă din startul meciului cu sportiva din Estonia, venită din calificări, şi a reuşit un break în chiar primul game al jocului.

Kontaveit a ţinut pasul cu adversara sa doar până la mijlocul primului set. De la 4-3, baltica nu a mai avut replică, iar Halep a câştigat nu mai puţin de opt game-uri consecutive, pentru a se impune în doar 55 de minute şi a obţine pentru prima oară în 2017 două victorii la rând.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe australianca Samantha Stosur (19 WTA), care a învins-o în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 7-5, pe Shuai Peng (China, 43 WTA).

Halep şi Stosur s-au întâlnit de opt ori până în prezent, iar scorul duelurilor directe este egal. Ultimele două meciuri s-au jucat anul trecut şi, la fel ca în palmaresul general, fiecare a obţinut câte o victorie. Românca s-a impus în semifinale la Madrid, scor 6-2, 6-0, în timp ce sportiva de la Antipozi a câştigat în optimi la Roland Garros (7-6, 6-3).

Anul trecut, Halep a ajuns în sferturile de finală la Miami, turneu la care cel mai bun rezultat al carierei este prezenţa în semifinale, în 2015.

Pentru calificarea în optimi, Halep va primi 77.265 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Simona Halep: Am jucat cel mai bun tenis din acest an, m-am simţit uşoară pe teren

Simona Halep a declarat, luni, că a jucat cel mai bun tenis din acest an în meciul cu Anett Kontaveit, precizând că se bucură de faptul că a putut depune efort fizic fără a avea probleme la genunchiul la care a fost accidentată.

„Sunt foarte mulţumită, am jucat cel mai bun tenis din acest an. Sunt foarte fericită şi mă bucur de fiecare moment petrecut aici. Vă mulţumesc pentru că aţi venit. Nu mă aşteptam la atât de multă lume şi vă mulţumesc. Am vrut să fiu foarte agresivă, să stau aproape de linie, să iau mingile repede, să o fac pe adversară să se mişte. Serviciul a fost destul de bun astăzi, totul mi-a mers bine. M-am simţit uşoară pe teren şi am putut să alerg, nu ştiu cum să zic, mult", a declarat Halep, la interviul după partida care s-a disputat pe arena centrală, de peste 13,000 de locuri, de la Crandon Park.

În ceea ce priveşte meciul cu fosta câştigătoare a US Open Samantha Stosur, Halep a spus că ştie cum să evoleze împotriva sportivei australiene.

„Va fi cu siguranţă un meci foarte greu. O cunosc pe Sam destul de bine şi ştiu că va fi foarte dificil, dar ştiu cum să joc împotriva ei. O să fie o mare provocare pentru mine, vin după o pauză, astfel că nu am nimic de pierdut. Vreau doar să mă bucur şi să dau totul, ca azi", a afirmat Simona Halep, citată de News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri