Tenismanul Alexandru Carpen: Nu am vândut, nu am cumpărat, nu am trântit vreun meci

Data actualizării: Data publicării:
2013 Australian Open - Day 1
Foto: Gulliver/Getty Images

Lovitură pentru tenisul românesc. Campion în zece turnee ITF la dublu, Alexandru Carpen a fost suspendat pe viaţă din cauza implicării în meciuri trucate.

2013 Australian Open - Day 1
Foto: Gulliver/Getty Images

"Nu mi se pare corectă decizia şi mă gândesc serios să o atac. E un şoc puternic. Eu nu am vândut, nu am cumpărat, nu am trântit vreun meci. Nu am câştigat vreodată vreun ban de pe urma unui pariu", a spus Alexandru, pentru Digi Sport.

Agenţia pentru integritatea tenisului a anunţat că, în octombrie 2013, românul a contactat un alt tenismen în vederea trucării unei partide. Carpen ne-a povestit de unde a pornit totul.

"Am luat legătura cu un alt jucător, să îl întreb ce şi cum. Acolo a început şi acolo s-a terminat toată implicarea mea în lumea asta", se apără tenismanul.

În vârstă de 30 de ani, Alexandru Carpen a urcat cel mai mult în clasamentul de dublu până pe locul 274.

Supendat provizoriu de al 29 septembrie 2015, Carpen este primul român, dar ultimul nume pe o lungă listă de jucători, foşti jucători, arbitri şi intermediari care au trucat sau au conspirat la aranjarea de meciuri pentru mafia pariurilor. El a fost locul 1.088 ATP în 2007 la simplu şi pe locul 274 la dublu, în august 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri