US Open a rămas fără jucătoare de top 10

Data actualizării: Data publicării:
Serena Williams US Open 2018
Foto: Guliver/Getty Images

Singurele două jucătoare din top 10 care mai erau în competiție la US Open 2018 au fost eliminate în faza sferturilor de finală. 

2018 US Open - Day 9
Foto: Guliver/Getty Images

Sloane Stephens, locul 3 WTA, a ratat şansa de a-şi apăra titlul la US Open. Campioana de anul trecut a fost învinsă de letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 19, cu 6-2, 6-3, în sferturile de finală ale ultimului turneu de Grand Slam al anului. Ca urmare, ea va fi depunctată în clasamentul WTA, iar diferența dintre ea și liderul Simona Halep va crește.

Pe Anastasija Sevastova, o jucătoare în ascensiune, am văzut-o la București în iulie, când a câștigat titlul la BRD Bucharest Open. Este prima letonă care atinge semifinalele turneului de la Flushing Meadows. Este şi prima semifinală de Grand Slam pentru numărul 18 mondial, scrie digisport.ro

Anastasija Sevastova o va înfrunta în semifinale pe Serena Williams, locul 26 WTA, care își continuă drumul către ceea ce ar putea însemna primul său titlu de Grand Slam după revenirea pe teren. Fostul lider mondial a eliminat-o în semifinale pe Karolina Pliskova (Cehia), ocupanta locului 8 WTA. Pliskova era ultima jucătoare care o învinsese pe Serena la US Open, în 2016, în semifinale, iar scorul duelurilor directe era egal, 1-1. Acum, în momentul în care victoria i-a fost adusă de un as final, Serena și-a descătușat bucuria făcând o piruetă pe teren în costumul său inedit care amintește de cel al unei balerine. „Pentru mine, nu e vorba de ceea ce fac aici, ci de cum îi pot inspira pe oameni dincolo de teren”, a declarat Serena Williams imediat după meci.  

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Turneul a rămas astfel în faza semifinalelor fără jucătoare de top 10. Actualul lider mondial, Simona Halep, a fost eliminată încă din prima fază a competiției, când a pierdut în fața estonei Kaia Kanepi, locul 44 WTA. Aceasta din urmă a fost eliminată în faza optimilor chiar de Serena Williams, dar a fost o victorie obținută destul de dificil, după un meci care a avut nevoie de set decisiv:  6-0, 4-6, 6-3.

Mai sunt două partide de jucat în faza sferturilor de finală de la US Open 2018. Japoneza Naomi Osaka (19 WTA) o va întâlni pe ucraineanca Lesia Tsurenko (36 WTA), iar Madison Keyes (SUA, locul 14 WTA) va juca împotriva Carlei Suarez Navarro (Spania, locul 24 WTA)

Toată lumea se întreabă dacă acesta este turneul care va consfinți revenirea celei care ani de zile a dominat autoritar clasamentul WTA. La aproape 37 de ani (pe care îi va împlini la 26 septembrie), Serena Williams are 23 de titluri de Grand Slam în palmares și a câștigat de șase ori titlul la US Open. Dar dacă se impune anul acesta la Flushing Meadows, americanca o va egala pe legendara Margaret Court la titlurile de Grand Slam: 24 de trofee majore a cucerit australianca. Serena Williams și-a întrerupt pentru câteva luni activitatea sportivă în 2017 pentru a deveni mamă, însă întoarcerea în competiții a fost mai dificilă decât se aștepta, după ce a suferit unele complicații la naștere și apoi, în 2018, la Roland Garros, o accidentare ce i-a afectat mușchii pectorali. La Wimbledon, a ajuns în finală anul acesta, iar acum visează la al șaptelea titlu la Flushing Meadows. După ce, la un moment dat, ajunsese pe locul 181 în clasamentul WTA, Serena Williams a recuperat rapid și este acum pe locul 26 WTA.

Serena Williams luptă şi pentru un loc la Turneul Campioanelor, unde poate fi o rivală surpriză pentru Simona Halep - românca e singura jucătoare deja calificată la competiţia transmisă în direct de Digi Sport, la final de octombrie. Cele două au jucat finala de la Singapore în 2014, când americanca a triumfat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri