Video Trei frați din Iași au ajuns la spital cu intoxicație, după ce mama lor a stropit într-o cameră cu insecticid împotriva puricilor

Data publicării:
copil internat in spital
Credit foto: Guliver/ Getty Images

Trei copii din Iași au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu insecticid. Micuții, cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani, au fost culcați într-o cameră în care anterior mama lor stropise cu insecticid împotriva puricilor. Copiii au fost internați pe secția ATI-Toxicologie, iar evoluția lor este bună, spun medicii de la Spitalul "Sf. Maria" Iași.

 

Cei trei frați de 4 ani, 5 ani și 9 ani sunt dintr-un sat din Iași și  s-au prezentat marți la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului "Sf Maria" din Iași împreună cu mama lor. Prezentau simptomele specifice unei intoxicații cu insecticid, iar diagnosticul a fost confirmat de testele de laborator. Mama le-a spus medicilor că stropise într-una dintre camere cu o substanță împotriva puricilor. Fără să fi aerisit ulterior, femeia i-a culcat pe cei mici în încăperea respectivă. 

"Prezentau semne și simptome de intoxicatie cu insecticid organofosforat. Aveau stare generală influențată, vărsături, pupile miotice, după expunerea accidentală în atmosfera din camera în care mama a stropit cu insecticid împotriva puricilor, seara înainte de culcare, fără aerisire ulterioară", transmit reprezentanții Spitalului Sf. Maria din Iași.

Un al patrulea copil, în vârstă de 1 an, a scăpat, fiind culcat de mamă într-o altă încăpere.

"Pe baza de anamneză și de examen clinic s-a stabilit diagnosticul de intoxicație acută accidentală cu insecticid organofosforat, pe cale inhalatorie și prin contact direct tegumentar. S-a inițiat terapia: decontaminare cutanată și administrare de antidot intravenos. Probele de laborator au confirmat diagnosticul. Copiii au fost internați în ATI - Toxicologie, pentru continuarea terapiei specifice. Este o intoxicație rară, dar cu risc vital", au mai transmis medicii.

Cei trei frați vor rămâne internați alte câteva zile, iar medicii speră la o evoluție favorabilă.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri