Tumoră de 4,5 kilograme, extirpată de la o femeie însărcinată în 14 săptămâni

Data publicării:
femeie insarcinata
Credit foto: Guliver/Getty Images

O femeie însărcinată în 14 săptămâni din Arad a ajuns pe masa de operație, după ce medicii au descoperit că are o tumoră ovariană de 4,5 kilograme. Pentru că aceasta punea în pericol atât viața ei, cât și a fătului, medicii au decis să intervină chirurgical. Operația a fost un succes, iar viitoare mamă a fost deja externată, scrie Aradon.ro.

Pacienta, aflată în a 14 săptămână de sarcină, s-a prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad cu o tumoră ovariană dreapta. Din cauza volumului mare, medicii au considerat că aceasta ar putea reprezenta un risc mortal atât pentru pacienta de 32 de ani, cât și pentru fătul din burtă.

Doctorii au luat decizia de a extirpa tumora, care cântărea 4,5 kilograme. Din echipa medicală au făcut parte 4 medici și două asistente.

"Intervenția a fost efectuată conform criteriilor IOTA (International Ovarian Tumor Analysis), iar postoperator evoluția mamei și a bebelușului au fost favorabile, aceasta fiind externată", au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pentru sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri