Un angajat CFR a găsit un portofel plin cu bani, card și codul PIN: „Până la Poliție eu nu am știut ce se află în portofel”

Data actualizării: Data publicării:
Un angajat CFR a găsit un portofel plin cu bani, card și codul PIN. Foto: IPJ Olt
Un angajat CFR a găsit un portofel plin cu bani, card și codul PIN. Foto: IPJ Olt

Gest rar întâlnit în zilele noastre al unui angajat CFR. Bărbatul a găsit un portofel plin și nu s-a atins de bani. Cristian Ionel a descoperit portofelul în stația CFR Craiova. Nu mare le-a fost mirarea polițiștilor atunci când au verificat conținutul. Au găsit 3.700 de lei, un card bancar, o chitanță cu soldul disponibil precum și codul PIN al cardului.

Impiegatul Cristian Ionel, angajat al stației CFR Craiova, a mers la toaletă, iar în momentul în care a trecut pe lângă zona de așteptare a văzut un portofel. I-a sunat imediat pe polițiștii de la Transporturi Feroviare și le-a dat obiectul găsit.

Cristian Ionel - angajat CFR: În portofel au fost cam 3.700 de lei, buletin, un card și un bon că ar fi folosit bancomatul în care era suma pe care o scosese și suma restantă pe card. 852 de milioane pe card. Și PIN-ul, un bilețel cu PIN-ul cardului lângă card.

Angajatul CFR nici nu a deschis portofelul.

Cristian Ionel - angajat CFR: Nu m-am uitat în portofel. L-am luat, m-am dus direct la colegul meu. Eu la Poliție am aflat ce era în portofel. Până la Poliție eu nu am știut ce se află în portofel.
- V-ați gândit vreodată să beneficiați de acești bani?
- Nu. Mama mea m-a învățat să nu îți clădești niciodată fericirea pe suferința altuia.

Bărbatul a aflat, în cele din urmă, că cel care a pierdut portofelul este și el angajat al CFR, dar acesta nici măcar nu i-a mulțumit. Ceilalți colegi, în schimb, l-au felicitat și sunt mândri de el.

Cristian Grigorescu- purtător de cuvânt IPJ Dolj: Celor care se știu mai puțin norocoși, polițiștii le recomandă să țină cont de câteva sfaturi care îi pot feri de evenimente nedorite. Să purtați portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp.

Polițiștii ne atrag atenția să nu purtăm codul PIN scris în apropierea cardului pentru că poate face treaba unui hoț mult mai ușoară.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri