Un fost om al străzii din Satu Mare a donat 10.000 de lei pentru renovarea adăpostului de noapte, care i-a fost casă o perioadă

Data publicării:
centru social
Centrul Social de Urgență pentru Adulți Satu Mare. Sursa foto: PortalSM

Un fost om al străzii a donat 10.000 de lei pentru renovarea adăpostului de noapte din Satu Mare. Bărbatul, care a dorit să rămână anonim, a locuit o perioadă în Centrul Social de Urgență pentru Adulți din oraș, scrie PortalSM. După ce a reușit să se pună pe picioare, acesta și-a dorit să contribuie la renovarea fațadei clădirii, în semn de recunoștință.

Gestul bărbatului de a dona cei 10.000 de lei vine ca o recunoștință pentru perioada în care singurul acoperiș pe care îl avea deasupra capului era cel al Centrului Social de Urgență pentru Adulți din Satu Mare.

Cu banii donați de acesta, reprezentanții Azilului de noapte au renovat fațada clădirii.

"Sătmăreanul cu suflet mare (...) și-a dorit anul acesta să facă o faptă bună și a contribuit la renovarea fațadei clădirii Centrului Social de Urgență pentru Adulți. Îi mulțumim și pe această cale pentru implicarea sa în viața comunității noastre. Fațada completează realizările din interiorul clădirii, Primăria Municipiului Satu Mare renovând și modernizând spațiul interior al Adăpostului și îmbunătățind astfel condițiile de viață ale beneficiarilor”, au transmis reprezentanții Primăriei Satu Mare.

În ultimii doi ani, 15 beneficiari ai adăpostului de noapte și-au găsit un loc de muncă și s-au mutat în chirie. Alți 4 au fost ajutați să se reintegreze în familie, iar 3 dintre ei s-au mutat în locuințe sociale.

În prezent, scrie sursa citată, 55 de oameni fără adăpost locuiesc în centrul social, iar 60% dintre ei sunt persoane vârstnice, cu dizabilități sau pensie de boală.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri