Sari la conținut

VIDEO. Autoritățile din Arabia Saudită, înfuriate de clipul unei tinere în fustă mini

Autoritățile din Arabia Saudită au demarat o investigație în legătură cu o tânără care a postat pe Twitter un clip în care apare purtând o fustă scurtă.

Tânăra, un fotomodel pe nume Khulood, a stârnit o dezbatere aprinsă pe rețelele de socializare. Unii dintre utilizatori cer arestarea ei pentru încălcarea codului vestimentar musulman. Alți saudiți au sărit în apărarea femeii, lăudându-i „curajul”, relatează BBC.

În clip, Khulood merge pe o stradă pustie în fortul din satul Ushayqir. Satul se află într-o provincie puternic conservatoare, Najd, locul de naștere al lui Muhammad Ibn Abd al-Wahhab, fondatorul wahhabismului, o formă fundamentalistă a islamului sunnit.

Jurnalistul Khaled Zidan a scris într-un mesaj: „Întoarcea Haiei (poliția religioasă – n.r.) aici este o necesitate!”.

Filosoful și scriitorul Wael al-Gassim, a notat într-o postare că este „șocat să vadă aceste tweet-uri furioase și înfricoșătoare”.

„M-am gândit că a bombardat sau a ucis pe cineva. Întreaga poveste s-a dovedit a fi legată doar de fusta ei, care nu le-a plăcut. Sunt foarte curios cum ar putea avea succes Viziunea 2030 dacă ea este arestată”, a adăugat filosoful, făcând referire la programul de reformă prezentat anul trecut de prințul Arabiei Saudite, Mohammed bin Salma.

Luni, ziarul „Okaz” a relatat că oficialii din Ushayqir au cerut guvernatorului provinciei și poliției să ia măsuri împotriva tinerei.

Pe aceeași temă