Jurnal pentru copii. Fotbalul feminin, dribling printre prejudecăți

Data actualizării: Data publicării:
fotbal feminin jurnal pentru copii

Probabil m-a atras faptul că nimeni nu mi-a dat nicio șansă", spune Diana, o tânără fotbalistă din București despre pasiunea ei pentru sportul-rege. Alături de colega ei, Nico luptă în echipa ACS Dream Team ca să promoveze în Liga a 2-a feminină. Un reportaj special despre două fotbaliste înnăscute, sâmbătă, la Jurnal pentru copii!

Nicoleta Toporaș: Mă simt minunat când sunt pe teren. Efectiv, simt că am aripi.

Diana Gheorghe: Fotbalul mă face să mă simt diferită, mă face să fiu specială.

Aleargă cu mingea la picior, fac preluări ferme și trag la poartă când nici nu te aștepți. Diana și Nico sunt două adolescente din București care au în comun aceeasi pasiune.

Diana Gheorghe: În timpul liber, pe lângă antrenamente, în mare fac lucruri care au legătură cu fotbalul: mă joc FIFA, citesc despre fotbal, scriu despre fotbal.

Antrenamentele cu ACS Dream Team le ocupă mare parte din timp, mai ales că echipa se află pe primul loc în Liga a 3a feminină și speră să promoveze. Totuși, pentru Diana și Nico educația rămâne pe lista priorităților. Fetele sunt pasionate de citit și, de curând, au început și un blog unde scriu despre pasiunea lor pentru fotbal.

Diana Gheorghe: Ne-am hotărât că noi chiar vrem să inspirăm jucătoarele de fotbal din România, să arătăm că fotbalul nu este așa cum cred unii și că poate fi împletit foarte frumos și cu educația.

Nicoleta Toporaș: Fotbalul este, la fel ca toate sporturile, un sport destinat oamenilor. Ne ajută să fim oameni mai buni, să fim persoane mai fericite, iar fetele, la fel ca băieții, ar trebui să aibă drepturi egale de a se bucura de acest sport minunat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri