Luis Rubiales nu mai are voie să se apropie la 200 de metri de fotbalista pe care sărutat-o cu forța

Data publicării:
Luis Rubiales
Pe numele lui Rubiales a fost emis mandat de restricție după sărutul forțat de la Cupa Mondială. Foto: Profimedia Images

Procurorii au cerut unui judecător să emită pe numele lui Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, un mandat de restricție pentru ca acesta să nu se mai poată apropia de Jenni Hermoso, fotbalista pe care a sărutat-o cu forța după victoria de la Cupa Mondială. Judecătorul a confirmat acest mandat, iar Rubiales nu mai are voie să se apropie la 200 de metri de sportivă. El susține, în continuare, că sărutul a fost „consensual”.

Procurorii au cerut acest mandat de restricție după ce Tribunalul Național din Madrid a început cercetările pentru agresiune sexuală și coerciție împotriva lui Rubiales.

Apărând pentru prima oară în fața tribunalului, Rubiales a negat acuzații de agresiune sexuală și a susținut, din nou, că sărutul a fost „consensual”.

De cealaltă parte, Hermoso a reiterat că nu și-a dat acordul să fie sărutată.

Fostul președinte al Federației Spaniole a demisionat din funcție în această săptămână, iar apariția lui la tribunal s-a desfășurat cu ușile închise.

Judecătorul Francisco de Jorge primise o solicitare de mandat de restricție de 500 de metri, însă a aprobat unul ceva mai blând, de 200 de metri. Rubiales nu are voie nici să comunice în vreun fel cu Hermoso.

Sărutul forțat de la Cupa Mondială s-a transformat într-un scandal masiv care zguduie societatea spaniolă

Hermoso, în vârstă de 33 de ani, a susținut încă de la început că sărutul nu a fost consensual. Procurorii au adăugat, ulterior, o nouă plângere pentru coerciție, adăugând și că Rubiales a pus presiune pe fotbalistă după sărut pentru ca aceasta să-i ia apărarea public.

Guvernul spaniol a reformat legea în ce privește consimțământul în aceste cazuri după ce un caz extrem de mediatizat de viol în grup din 2016 s-a terminat cu achitarea celor cinci bărbați acuzați.

Pe baza legislației „Doar da înseamnă da”, un sărut fără consimțământ poate fi considerat agresiune sexuală. Astfel, Rubiales poate să ajungă inclusiv la închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

La cinci zile după victoria de la Cupa Mondială, Jenni Hermoso a transmis un comunicat în care spune că nimeni nu trebuie să fie o victimă a unui astfel de comportament - „m-am simțit vulnerabilă și o victimă a acestui comportament impulsiv, sexist, inadecvat și lipsit de orice fel de consimțământ din partea mea”.

Ea urmează să depună mărturie în instanță cu o altă ocazie.

Judecătorul va decide, acum, dacă procesul în acest caz va fi deschis după ce va examina mai multe clipuri video dinainte, din timpul și de după ceremonie.

El a cerut să-i fie puse la dispoziție clipuri video cu sărutul „din toate unghiurile” și va examina inclusiv imagini de la sărbătoarea din vestiar și din autobuzul echipei, după plecarea de la stadionul din Sydney.

Citiți și: VIDEO Jurnalistă agresată sexual chiar în timp ce transmitea live. Tânărul a fost arestat

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri