VIDEO | Dispută la Teatrul Național: Mihai Călin vs Ion Caramitru

Data actualizării: Data publicării:
tnb scandal piese

Actorul Mihai Călin critică, într-o scrisoare deschisă, activitatea directorului Teatrului Național, Ion Caramitru. În mesajul său postat pe Facebook, actorul acuză că în instituție ar fi mai multe probleme, de care conducerea s-ar face vinovată. Printre altele, actorul susține în scrisoarea sa că Ion Caramitru ar profita de funcția sa și că multe piese de teatru sunt ignorate pentru a face loc celor regizate de directorul teatrului.

„Nu am întâlnit un director care să profite atât de mult de funcția sa în propriul interes, mediatic și mai ales financiar. Știu, o tot spuneți, legea vă permite. În 2018, doar la Sala Mare, din 120 de reprezentații, 65 sunt regizate și/sau jucate de dumneavoastră (10% din încasări). Asta în timp ce spectacole precum „Vizita”, „Regele Lear”, „Livada de vișini”, „No man's land”, „Romeo și Julieta” sunt programate extrem de rar sau chiar distruse, după ce ați cheltuit pe producție 800-900 de mii de RON la fiecare”, se arată, printre altele, în scrisoarea deschisă a actorului Mihai Călin.

Ion Caramitru, directorul TNB: Eu am montat în 14 ani, în TNB, 11 spectacole, dintre care unul s-a jucat de 3 ori, pentru că era coproducție. Din cele 10, 5 sunt făcute gratis. Au fost programate pentru că au avut succes și au, jucându-se cu sala plină, până azi. Aceste 5 spectacole sunt exclusiv cu actori ai TNB. Având succes, au fost cerute. Spectacolele la care face referire Călin n-au avut aproape deloc succes la public. Acele 66 de spectacole înseamnă și cele 5 pe care eu le-am pus în scenă fără interes material.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri