Confruntare în fața instanței. Ce i-a spus Dragnea fostei șefe de la Protecția Copilului

Data actualizării: Data publicării:
20180321181408_IMG_1671-01Dragnea iesire iccj Inquam Photos Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a fost pus faţă în faţă, miercuri, în sala de judecată cu un alt inculpat, o decizie surprinzătoare a instanţei, care a vrut să lămurească cine spune adevărul.

Instanţa a decis că, pentru a afla adevărul, trebuie să îi pună pe inculpaţi faţă în faţă. Liderul PSD a făcut schimb de declaraţii cu fosta şefă de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Femeia susţine că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman ştia că angajaţii Direcţiei lucrează pentru PSD încă din 2008. I-ar fi spus chiar ea că are doi angajați care în realitate lucrează pentru partid, iar Dragnea, pe atunci președintele Consiliului Județean, i-a spus să mai aibă puțină răbdare până rezolvă. Discuția a avut loc pe un hol al Consiliului Județean, fără martori.

Liderul PSD a negat, s-a declarat nevinovat în faţa instanţei şi spune că respinge categoric acuzaţiile DNA.

CONFRUNTARE

JUDECĂTOR: Cunoaşteţi persoana cu care sunteţi confruntată şi funcţia acestuia în perioada 2006-2012?

1. FLOAREA ALESU: Da. Este domnul Liviu Dragnea. La perioada respectivă era preşedinte CJ Teleorman şi al organizaţiei judeţene de partid Teleorman.
2. LIVIU DRAGNEA: Da, o cunosc. Este doamna Alesu Florica, care atunci îndeplinea funcţia de director executiv al DGASPC Teleorman.

JUDECĂTOR: A intervenit direct sau indirect la dumneavoastră, în calitate de director executiv, inculpatul Liviu Dragnea, în vederea menţinerii pe funcţii a numitelor Botorogeanu şi Stoica?

1. FLOAREA ALESU: Nu a intervenit direct, dar, când i-am spus că cele două nu vin la serviciu, mi-a zis să le mai ţin până când le rezolvă problemele. Am făcut acest lucru, când i-am adus la cunoştinţă inculpatului situaţia celor două în 2008, când, la rândul meu, am fost informată de Dumitru Jenica, şefa personalului, de situaţia celor două. De faţă la această discuţie nu mai era nimeni şi a avut loc în cabinetul de preşedinte CJ a lui Liviu Dragnea.

JUDECĂTOR: Aţi avut discuţii, la iniţiativa doamnei director Alesu, cu privire la situația numitelor Botorogeanu şi Stoica?
L.D. Categoric, nu.

Judecător: E vorba despre patru-cinci întâlniri?
Liviu Dragnea: În legătură cu holul de la ieşirea din sala de şedinţe al CJ, a spus doamna Alesu că imediat după terminarea şedinţei...acel hol era cam cât spaţiul de aici. Acolo era o aglomeraţie infernală. Acolo nu puteam eu cu cineva să vorbesc, să nu ne audă nimeni. După ce se termina şedinţa, eu, de obicei, nu ieşeam din sală. Aşteptam să iasă funcţionarii şi mă pregăteam pentru conferinţa de presă. Erau 70-80 de persoane de obicei.

JUDECĂTOR: Aţi obligat-o, printr-o modalitate sau alta, sau aţi făcut presiuni asupra inculpatei Alesu, din perspectiva funcţiilor îndeplinite, pentru menţinerea în activitate a numitelor Botorogeanu şi Stoica?

Liviu Dragnea: Nu. Niciodată. Stoica Anisa şi Botorogeanu Adriana nu erau persoane importante, ca să se dezvolte o asemenea poveste-scenariu. Mai am o remarcă: tot văd că aceste întâlniri aveau loc fără niciun martor.

JUDECĂTOR: Inculpatul Liviu Dragnea, din perspectiva celor două funcţii la care aţi făcut referire, a exercitat asupra dumneavoastră vreo formă de presiune, constrângere, pentru menţinerea pe funcţie a celor două persoane, direct sau indirect?

Floarea Alesu: Nu.

JUDECĂTOR: V-aţi exercitat în vreun fel influenţa din perspectiva celor două funcţii îndeplinite asupra persoanelor din conducerea DGASPC pentru menţinerea în funcţie a numitelor Botorogeanu şi Stoica, fie direct, fie indirect?

Liviu Dragnea: Nu. Niciodată!

JUDECĂTOR: Cunoaşteţi şi puteţi preciza dacă inculpatul Dragnea şi-a folosit influenţa asupra vreunei persoane din conducerea DGASPC, pentru menţinrea în funcţie a celor două persoane?

Floarea Alesu: Nu cunosc.

Citiți și: 

Erați D-zeu în Teleorman? Dragnea: Nu vedeți că sunt un om normal?

Dosarul Dragnea. Declaraţia uneia din femeile care ar fi muncit pentru partid şi ar fi fost plătită de stat

VIDEO Explicaţiile unuia dintre jandarmii care l-au flancat pe Liviu Dragnea la instanţă

Dragnea a dat declarații în calitate de inculpat pentru prima dată. Ultimul termen în proces: 25 aprilie

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri