Opoziția vrea alegeri anticipate

Data actualizării: Data publicării:
171009_AP_NATO_003_INQUAM_Photos_George_Calin parlament
Foto: InquamPhotos/George Călin

Soluţia opoziţiei la criza politica actuală – alegerile anticipate, o idee avansată atât de liberali, cât si de liderul USR. Coaliția a fost ironizată pe Facebook de președintele PMP, Traian Băsescu. „Cred că Iohannis are toată îndreptăţirea şi, de ce nu, şi obligaţia politică să încerce şi o nominalizare de Prim Ministru din opoziţie, după ce alianţa PSD - ALDE s-a dovedit inaptă pentru guvernare”, îi recomandă fostul preşedinte succesorului său de la Cotroceni.

„Orice variantă pe care președintele o va contura, în urma căreia PSD va ajunge în opoziție, va fi susținută de noi. În măsura în care în urma discuțiilor cu președintele va apărea un nume de premier de pe partea dreaptă, îl vom susține cu siguranță. Noi considerăm că varianta decentă ptentru politica din România e cea a anticipatelor, e însă foarte dificil să ajungi acolo, dar nu imposibil”, a spus Dan Barna, președintele USR.

Obiectivul nostru e ca PSD să nu mai fie la guvernare. Am decis ca mandatul delegației să fie solicitarea de alegeri anticipate în măsura în care e posibilitatea constituțională, PNL e pregătit să își asume răspunderea guvernării prin câștigarea alegerilor anticipate”, a spus și Ludovic Orban, președintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri