Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru postul de ministru de Externe, este apropiată de Viorica Dăncilă

Data publicării:
Ramona Manescu FB 3 super

Ramona Mănescu este propunerea ALDE pentru postul de ministru de Externe. Fost europarlamentar PNL, aceasta a mai făcut parte din Guvern, ca ministru al transporturilor în cabinetul Ponta 2. Soțul său a fost primar al Sectorului 6 al Capitalei. Oficial, cei doi nu impresionează prin averea strânsă. Anchetele jurnalistice, însă, vorbesc despre o avere ascunsă a familiei Mănescu: bolizi de lux și case în zone exclusiviste de peste hotare.

Ramona Mănescu este din Constanța. Este căsătorită cu Rareș Mănescu, fost primar PNL al sectorului 6 și împreună au doi copii. A terminat Facultatea de Drept din București, este licențiată în Științe Juridice, iar apoi a urmat mai multe studii postuniversitare.

În 1990, a devenit membru PNL. Din această poziție a ajuns la Bruxelles, oraș în care s-a și mutat alături de copii. Electoratul a votat-o de trei ori la rând pentru funcția de europarlamentar: în noiembrie 2007, în iunie 2009 și în mai 2014.

Pentru o vreme, în perioada august 2013 - februarie 2014, activitatea sa politică s-a mutat la Palatul Victoria. A fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta. În timpul mandatului său, a avut loc accidentul aviatic din Munții Apuseni, în urma căruia au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta la Medicină Aura Ion. Ramona Mănescu declara atunci că nu are ce să-și reproșeze.

În 2017, a demisionat din PNL şi a făcut pasul spre ALDE, la fel cum a procedat și soțul ei.

Ramona Mănescu este apropiată de Viorica Dăncilă. Cele două au fost colege în Legislativul blocului comunitar, iar anul trecut Ramona Mănescu s-a ocupat personal de vizitele premierului în Emirate.

Potrivit declarației de avere, are împreună cu soțul ei o locuinţă de 140 de metri pătrați în Bragadiru cu teren de 990 de metri pătrați şi un apartament de 114 metri pătrați în Predeal, cumpărat în 2009. Cei doi mai au 3 mașini, două marca Audi și un Ford.

Jurnaliștii de la Rise Project, însă, au scris că anterior propulsării ei în Parlamentul European, Mănescu ar fi câștigat 4,5 milioane de euro din retrocedarea mai multor terenuri în București. De asemenea, ar mai avea o vilă în Belgia şi câteva maşini de lux.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri