Ultimele decizii ale lui Dăncilă. I-a pus șefi la instituții importante pe oamenii de casă ai Rovanei Plumb și ai lui Gabriel Oprea

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
dancila o felicita pe rovana plumb
Foto: INQUAM Photos/George Calin

În ultima zi petrecută la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă a eliberat mai multe persoane din funcție și a numit un nou șef, pentru un mandat de 5 ani, la Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Este vorba de Bogdan Ionuț Dințoi, care este considerat un apropiat al Rovanei Plumb. Dințoi este de profesie polițist, a activat la Inspectoratul Județean Vâlcea și a fost pus de Rovana Plumb șef în ministerele pe la care aceasta a trecut, atât la Ministerul Mediului, cât și la Ministerul Muncii.

Pe lângă numirea lui Dințoi la DLAF, Viorica Dăncilă a mai luat câteva decizii în ultima zi de mandat. A numit un nou vicepreședinte la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Constantin Ilie Aprodu a fost numit vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat pentru un mandat de patru ani. Aprodu este pensionar din cadrul MApN, așa cum reiese din declarația sa de avere, el având o pensie anuală de peste 100.000 de lei. Totodată, Aprodu este și membru al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în retragere din SRI, așa cum reiese din declarația de interese. Aprodu este fostul secretar general din Ministerul Agriculturii și este considerat a fi omul de casă a lui Gabriel Oprea. 

Constantin Aprodu a admis în luna iulie, într-un răspuns pentru G4Media.ro că îl știe pe Gabriel Oprea. ”Îl cunosc de 35 de ani, am fost colegi de școală militară. Dacă asta înseamnă că îl cunosc, înseamnă că îl cunosc”.

Între 2009 și 2017, Aprodu a fost delegat de Curtea de Conturi ca reprezentant al instituției în plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, funcție ocupată până pe 3 aprilie 2017. Pe 5 aprilie 2017, el a fost numit de premierul Grindeanu ca secretar general în Ministerul Agriculturii.

O altă numire făcută de Viorica Dăncilă în ultima zi la Palatul Victoria este cea a Lilianei Mincă pe un post de secretar general adjunct în Ministerul Finanțelor. Mincă a rămăs în Guvern după ieșirea ALDE de la Guvernare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri