Retrospectiva gesturilor obscene din Parlament. Cum s-a ajuns la degetul mijlociu al lui Iordache

Data publicării:
florin iordache semn
Florin Iordache face semne obscene în Parlament

Gestul obscen al lui Florin Iordache din plenul Parlamentul nu este din păcate singular. Nu de puţine ori buna cuviinţă şi manierele au fost lăsate la intrarea în forul legislativ. Când au rămas fără argumente în dezbaterile parlamentare, aleşii s-au întrecut în obscenităţi şi limbaj suburban.

În 2015, la învestirea în Parlament a Guvernului Cioloş, senatorul PSD Nicolae Moga a făcut gesturi obscene imediat după vot.

Istoria acestor ieşiri necontroate e destul de veche. În ultimii 15 ani, chiar dacă aleşii s-au schimbat, metehnele lor au rămas aceleaşi.

Adrian Năstase, 2004: „Cineva, la un moment dat, voia să vină să îmi numere găinile. I-am sugerat că mai bine să vină să îmi numere ouăle”.

Anca Constantinescu, în septembrie 2005: „Ciocu mic la ei, nu la noi. Că suntem la Putere acum”.

În ultima legislatură, pe lângă limbaj şi gesturi obscene, aleşii au lansat şi atacuri misogine.

Nicolae Bacalbaşa, deputat PSD, în mai 2018: „Dă cu labele, vezi că faci fractură! Vezi, domnişoară, că faci fractură şi dup-aia nu mai poţi să votezi. Violuri şi discursuri bune în Parlament ofera Vasluiul”.

Corneliu Bichineţ, PMP: „Aţi trecut de multe ori prin judeţul Vaslui şi nu v-a strigat nimeni.....”

Când vine vorba de limbaj suburban, nici aleşii Opoziţiei nu se lasă mai prejos.

Corneliu Bichineţ, deputat PMP, în februarie 2018: „E colega noastră aici de la PSD, până la urmă acel păăctos Portocală a paradit-o sau n-a paradit-o?”

La dezbaterile legate de legile Justiţiei, deputatul USR Cristian Ghinea s-a dat în spectacol. Supărat că preşedintele de şedinţă i-a tăiat microfonul, parlamentarul le-a răspuns cu semne obscene celor de la Putere.

Când nu ajung la tribună, aleşii se ceartă între ei în băncile Parlamentului.

Şerban Nicolae, senator PSD: „Nu hliziţi fasolea inutilă la mine. Mai bine spălaţi-vă pe dinţi.”

Cosette Chichirău, deputat USR: „Domnul Şerban Nicolae insultă tot poporul român. Şi fură împreună cu grupul lui infracţional.”

Şerban Nicolae, senator PSD: „Eu n-am furat nimic. Nu fiţi nesimţită. Dumneavoastră sunteţi atât de proastă...”

Anul trecut, aleşii s-au angajat printr-un cod de conduită să asigure prin atitudine, limbaj și ținută solemnitatea ședințelor parlamentare. Niciun parlamentar nu a fost vreodată sancţionat pentru gesturile deplasate sau pentru limbajul plin de injurii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri