VIDEO. Revelion cu meniuri rafinate

Data actualizării: Data publicării:
meniu

Pentru mulţi, petrecerea de Revelion nu va fi în stradă, cu haine groase şi bocanci. Şi-au pregătit ţinute dichisite şi abia aşteaptă o petrecere aparte de Anul Nou. Bucătarii-şefi ai restaurantelor din Bucureşti s-au gândit la meniuri rafinate, încă din toamnă, ca să atragă oaspeţi. Aşa au ajuns la gelatină de raţă cu fistic şi muşchi de căprioară, gătite după reţete din anul 1937. La care se va asorta, desigur, muzica secolului trecut.

Radu Lucian, bucătar: Aici este un preparat mai sofisticat pentru că are mai multe procedee. Ea va veni înăbuşită la cuptor în sucul de portocale. Portocală proaspătă stoarsă. Separat se va face un caramel. Un caramel făcut de casă.

Reţeta după care se pregăteşte meniul aparţine unui faimos bucătar al secolului XX. Cele mai multe preparate conţin carne de raţă, însă, de departe, vedetele serii vor fi altele: frigărui de vânat, din piept de vânat afumat.

Frigăruile de mistreţ vânat vor fi servite cu caşcaval, piept afumat şi ciuperci.

Radu Lucian, bucătar: Eu zic că anul acesta vom ieşi în faţă şi în faţa invitaţilor, cu această frigăruie de vânat şi cu acel peşte. O ruladă de cambula, care nu prea se face oriunde.

În restaurant, şi mai ales în bucătărie, se munceşte de zor pentru marea petrecere. Pregătirile au început însă de mult timp, încă de când s-a vorbit despre meniul pe care îl vor pune pe mese.

Aurora Nicolau, patron restaurant: M-am străduit cu bucătarii mei să-l refacem cum a fost odinioară. Iar despre spectacol, am adus și operă, şi operetă, şi dansatori, şi muzică populară, şi muzică de petrecere.

Peste 100 de persoane vor trece în noul an petrecând şi mâncând regeşte. Preţul pe care l-au plătit este pe măsură, 650 lei de persoană, însă, cu siguranţă, cuvântul serii nu va fi "abstinenţă". Nici la mâncare, nici la voie bună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri