Nereguli grave: Inspectori ANPC înțeleși pentru șpagă cu patronii și nouă restaurante cu specific asiatic, închise în București

Data publicării:
china

Nereguli grave la mai multe restaurante cu specific asiatic din Capitală. Pe lângă mâncare expirată și mizerie în bucătărie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a descoperit și că patronii aveau înțelegeri cu inspectorii. Mai exact, aceștia din urmă ar fi luat șpagă pentru a trece cu vederea problemele mari din restaurante.

În imaginile filmate de inspectorii ANPC se poate vedea cum mâncarea era păstrată în condiții insalubre, iar aparatura și vasele folosite erau murdare și depozitate pe jos.

Ce este și mai grav este faptul că preparatele din aceste restaurante asiatice au şi reţete pe bază de carne crudă, peşte crud şi ouă, care expirate şi stricate ar putea fi chiar mortale pentru cei care le mănâncă.

ANPC a decis să închidă nouă dintre restaurantele la care au fost făcute verificări, iar în ceea ce privește inspectorii care ar fi avut înțelegeri cu patronii, șeful ANPC a anunțat că va sesiza Direcția Națională Anticorupție.

Horia Constantinescu, președintele ANPC: Vreau să punctez faptul că nu vorbim de întreg colectivul de comisari ai aceste autorități. Parte dintre aceștia pare că nu și-au îndeplinit îndatoririle. Alte autorități vor stabili dacă aceștia aveau sau nu înțelegeri cu proprietarii de restaurante. Noi, cu ajutorul colegilor din sistem realizăm această investigație. Această autoritate nu este constituită numai din elemente discutabile. Avem un corp de comisari solid, care înțelege că trebuie să desfășoare corect activitatea. Este vorba doar despre trei colegi în acest caz, trei comisari de la inspectoratul București. Unul dintre ei, din acel departament, a înțeles să demisioneze și salut această atitudine.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri