Un copil care a scăpat din masacrul din Mexic, deși a fost împușcat, a mers 23 de kilometri ca să caute ajutor

Data publicării:
masina mexic

Un suspect a fost arestat după masacrul din Mexic, în care trei femei și șase copii au fost uciși. Membri ai unei comunități de mormoni americani, stabilită de zeci de ani în Mexic, care circulau cu trei mașini pe un drum de țară, au fost victimele unor carteluri de drogurilor, care au deschis focul asupra lor.

Familiile celor uciși de traficanții de droguri au fost șocate de violența atacurilor. Au văzut, în zare, o explozie, dar când au ajuns la locul respectiv, au găsit doar mașina calcinată. Câteva ore mai târziu, au descoperit și celelalte două mașini, din care opt copii au reușit, totuși, să scape cu viață. Asta pentru că, deși împușcat, unul dintre ei a mers 23 de kilometri, timp de șase ore, ca să dea alerta.

„Cel mai mare, are 13 ani, cred, i-a ascuns pe toți sub crengi, pe marginea drumului și le-a spus să stea acolo și a fugit”, spune Leah Staddon, rudă a celor uciși.

Cinci copii au fost transportați, cu elicopterul, la spital în Statele Unite. Unul dintre ei, de numai șapte luni, a scăpat cu viață pentru că mama lui a pus coșul în care îl ținea pe podeaua mașinii și gloanțele nu au ajuns la el. Anchetatorii iau în calcul o confuzie a bandelor de traficanți din zonă.

Membrii familliilor susțin însă că una dintre femeile ucise a coborât din mașină cu mâinile ridicate și tot a fost împușcată. Comunitatea de mormoni a fost de mai multe ori critică la adresa traficanților și a fost de mai multe ori atacată. Iar în ultimul timp primise amenințări.

„Aici nu e vorba doar că au fost prinși la mijloc, la locul greșit, la momentul nepotrivit. Asta este.... Este un nivel cu totul nou al violenței cartelurilor”, spune Taylor Langford, rudă a celor uciși.

Toți cei uciși aveau dublă cetățenie, americană și mexicană, iar Donald Trump s-a oferit să ajute Mexicul, în lupta cu narcotraficanții. A fost refuzat de președintele mexican, Manuel Lopez Obrador, care i-a transmis că nu are nevoie de intervenția guvernelor străine pentru a rezolva aceste cazuri. Nu de aceeași părere sunt și cei din familiile îndoliate.

„Șase copii, trei mame. Ar trebui să existe morală, nu știu, ar trebui să fie justiție aici. Azi am auzit guvernul, pe președintele mexican, spunând că este un stat liber și suveran. Unde este libertatea aici? Este dificil”, afirmă Omar Lebaron - rudă a celor uciși.

Cei 3.000 de oameni din comunitatea de mormoni americani din Mexic se gândesc să se mute în Statele Unite, în condițiile în care situația în zonă devine din ce în ce mai tensionată.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri