Cât costă crimele la comandă sau actele false pe Dark Web

Data actualizării: Data publicării:
dark web

Asasinări, răpiri, arme sau identităţi false, toate la preţ de nimic. Sunt doar câteva dintre ilegalităţile puse la vânzare pe Dark Web, locul unde infracţiunile sunt bine ascunse de ochii poliţiştilor. Toate plăţile sunt făcute cu monede virtuale, iar livrările se fac de multe ori personal, totul pentru a nu da de bănuit autorităţilor.

-Oferta completă. Practic, poți să le ordoni să răpească oameni, poți să le ordoni să îi rănească și doar atât. Poți să le ordoni să îi omoare și cum.

Infracţiuni care se pedepsesc cu ani grei de închisoare. Pe Dark Web, însă, astfel de comenzi costă cât o garsonieră din Capitală.

-Începe de la 40.000 de dolari pentru oameni normali. Ăsta e prețul de început.

-Pașapoarte, permis de conducere Italia, Bulgaria, Italia. Un permis de Italia este 186 de dolari.

-88 de dolari la prețul bitcoin-ului actual. Deci un permis de ședere, 88 de dolari.

Mare atenţie, însă! Pe un astfel de site, pericolele pândesc la orice pas.

Ionuţ Drăguţ, specialist în securitate cibernetică: Te alegi cu malware sau cu exploit-uri sau orice umblă pe acolo. Acolo informația nu este cenzurată absolut deloc. Poți să ajungi să vezi chestii pe care n-ar trebui să le vadă nimeni niciodată.

Iar pe Dark Web, urmele infractorilor se şterg după fiecare click. Metoda de operare este una simplă.

Ionuţ Drăguţ, specialist în securitate cibernetică: Pentru a păstra anonimitatea poți să folosești doar monede virtuale. Pentru chestiile super micute, gen acte de identitate, buletine, pașapoarte, se poate folosi foarte ușor poșta.

Poliţiştii au câteva sfaturi pentru cei care intră pe astfel de site-uri şi îşi folosesc date personale.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliţia Română: Trebuie să verificăm dacă site-ul pe care-l verificăm este securizat, iar atunci când observăm că s-au retras anumite sume de bani sau au fost efectuate diferite plăți cu cardurile noastre trebuie să anunțăm imediat banca și poliția dacă nu am efectuat noi aceste tranzacții.

Aproximativ 80% din informaţiile care circulă pe internet sunt ascunse în Dark Web.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri