VIDEO. Ploile puternice şi grindina au făcut ravagii în România

Data publicării:
furtuna

Ploile abundente şi grindina se abat din nou peste România. Viiturile au făcut noi ravagii şi au provocat accidente după ce au mutat maşini din loc. Mai mult decât atât, meteorologii anunţă cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantități de apă însemnate în majoritatea regiunilor din ţară pentru acest weekend.

Viitura a făcut prăpăd în comuna Vaideeni din Vâlcea. Ravagiile se văd cel mai bine pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere. În imagini se vede cum un val de apă se revarsă pe străzile comunei şi mătură totul în cale: mută maşini din loc şi chiar le aruncă unele peste altele.

După o zi şi o noapte de la viitură, autorităţile tot nu au reuşit să contorizeze pagubele. 80 de gospodării au fost inundate. Fotografiile postate pe internet arată dimensiunea dezastrului.

A plouat mult şi în Alba. Străzile din Cricău au fost acoperită de apă după ce râul din localitate a ieşit din matcă.

Iar oraşul Alba Iulia şoferii si au facut cu greu drum printre şuvoaie

Blaj a devenit un oraş lacustru după o ploaie de 15 minute.

Probleme au fost şi în Arad din cauza ploilor.

La Rogojel, în judeţul Cluj, o furtună de scurtă durată însoţită de grindină a acoperit curţiile din zonă şi a distrus în mare parte culturile.

În staţiunile de munte a fost peisaj de iarnă după o ploaie cu grindină, iar traficul DN1 s-a desfășurat cu dificultate.

În Bihor temperaturile au scăzut începând de astăzi chiar şi cu 10 grade faţă de zilele precedente.

Luna iunie a fost până acum caracterizată de furtuni și ploi scurte de vară, însă de data aceasta și temperaturile au scăzut foarte mult, dar dacă până acum o zi aveam temperaturi de 30 de grade sau chiar peste 30, la amiază în Oradea termometrele arătau doar 17 grade.

Difereneţele mari de temperatură au efecte în special asupra vârstnicilor, care pot acuza dureri de cap și oboseală

Valentin Pantea, medic primar: Ei sunt cei mai afectați, în special pacienții cardiaci, pacienții astmatici, cei care deja au o limitare a adaptării corpului.

Codul galben valabil pentru 31 de județe este în vigoare până la ora 23:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri