Remus Borza a fost trimis în judecată

Data publicării:
borza-2

Conform unei rezoluţii din 8 iulie a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Remus Borza ar fi direcţionat spre casa de avocatură pe care o deține și la care are 95% din acțiuni, 34 de contracte de asistenţă juridică, plătite de compania de stat Hidroelectrica, în perioada în care era administrată de el.

În prezent, Remus Borza este președinte al Consiliului de Administrație al Hidroelectrica.

Abia întors de la Londra, Remus Borza a declarat pentru Digi24că trimiterea sa în judecată nu este o surpriză, pentru că a fost o anchetă desfășurată „pe repede înainte”, într-o „manieră stalinistă”. 

„S-a început urmărirea penală undeva pe 8 iulie, mi-au adus-o la cunoștință pe 22, iar la mai puțin de o lună mi-au și prezentat materialul de urmărire penală”, a spus Remus Borza.

La sfârșitul lunii august, când Remus Borza a fost pus sub urmărire penală, fostul administrator judiciar al Hidrolectrica spunea că începerea urmăririi penale împotriva sa pentru conflict de interese este o gravă eroare judiciară, pentru că activitatea sa de practician în insolvenţă sau avocat nu poate fi asimilată unei funcţii publice.

Remus Borza susține că fapta pentru care a fost trimis în judecată nu există, „pentru simplul motiv că administratorul special Borza este incompatibil cu calitatea de funcționar, demnitar sau salariat, iar o faptă de conflict de interese poate să săvârșească doar una dintre aceste persoane. Cele două calități ale mele, aceea de practician în insolvență, cât și de avocat sunt incompatibile prin lege cu cea de salariat, funcționar sau demnitar. Nu administratorul Borza i-a dat avocatului Borza aceste contracte în procedura insolvenței, acest lucru l-au facut creditorii, au fost cinci membri care au votat in unanimitate, chiar și adunarea creditorilor. 381 de creditori au fost de acord cu reprezentarea EuroInsolv, NU Hidroelectrica a fost parte, în toate cele 75 de contestații, chiar și adunarea creditorilor a fost de acord ca colegii mei din Borza și asociații să reprezinte implicit și indidirect Hioroelectrica în procedura insolvenței”, a explicat Remus Borza la Digi24.

El a precizat că abia s-a întors, joi dimineață, de la Londra, unde a avut întâlniri cu mai multe bănci, care sunt interesate de listarea Hidroelectrica la bursă.

Remus Borza a spus că astăzi la ora 15.00 va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație.

Urmăriți-i declarațiile complete în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri