Alertă alimentară în Marea Britanie. Carne de cal, provenită din România, în loc de carne de vită

Data publicării:
carne cal - 5521457-AFP Mediafax Foto-REMY GABALDA-1

Nu este vorba despre un pericol alimentar, ci de o problemă de etichetare, care amintește de scandalul cărnii de cal de la începutul acestui an.

Potrivit Agenţiei britanice pentru Siguranţa Alimentară, într-un lot de conserve de carne etichetate ca având în compoziţie carne de vită, au fost găsite, în urma testelor de ADN, urme de carne de cal.

Autoritatea britanică pentru Alimentaţie (FSA) a comunicat că produsul a fost fabricat în România, în ianuarie 2013, fiind comercializat în lanţurile de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) şi Quality Save, potrivit cotidianului The Guardian

În timpul unui control de rutină, în conservele etichetate drept "vită" au fost descoperite cantităţi de carne de cal în proporţie cuprinsă între 1 şi 5%.

Autorităţile din România au anunţat că firma producătoare a fost identificată şi că au fost incepute controale. Dacă se va descoperi că ponderea cărnii de cal din conserve depăşeşte 1%, firma ar putea fi acuzată de fraudă, a precizat preşedintele autorităţii sanitar veterinare, Vladimir Mănăstireanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri