Anchetă penală după incendiul de la Constanţa. Trei dintre tinere nu lucrau cu forme legale

Data publicării:
incendiu constanta 2

FOTO: Claboo Media

Parchetul Judecătoriei Constanţa şi Poliţia au deschis anchete în acest caz. Până în prezent, anchetatorii nu au stabilit cauza izbucnirii incendiului, însă una din variantele luate în calcul este cea a producerii unui scurtcircuit.

Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţaa început verificările în acest caz, pentru a stabili dacă victimele erau angajate cu forme legale. 

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Eugen Bola, a declarat pentru Mediafax că una dintre cele patru tinere avea contract de muncă încheiat pe o întreprindere individuală, urmând să se stabilească dacă este vorba de firma care deține localul respectiv sau altă societate.

Alte două tinere aveau contractele de muncă expirate în toamna anului trecut, iar cea de-a patra nu avea niciun fel de act încheiat cu angajatorul.

Inspectorii de muncă urmează să se întâlnească, luni, cu administratorul restaurantului, pentru a verifica documentele societății, iar în cazul în care vor fi găsite nereguli, vor fi luate măsurile care se impun, a precizat Eugen Bola.

De altfel, în urmă cu doar câteva săptămâni, ITM l-a amendat pe patronul restaurantului cu 7.000 de lei pentru nereguli privind securitatea în muncă. 

Trei tinere au murit arse de vii după ce au rămas blocate în vestiarul restaurantului. O altă colegă de-a lor, rănită grav, a fost adusă cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arși din Bucureşti, iar starea ei este critică.

Alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 22.00, iar intervenţia pompierilor a durat mai multe ore. Focul din restaurant s-a extins rapid la un bar şi un cazino, aflate în aceeaşi clădire. Toate cele trei localuri au ars din temelii.

Două dintre cele trei tinere decedate aveau 22 de ani şi erau din Constanţa, respectiv Costineşti, iar cea de-a treia avea 23 de ani şi era din Mangalia.

Pompierii povestesc că, din cauza fumului, au intervenit cu greutate.

Un client care se afla în toaletă când a izbucnit incendiul a fost rănit, la fel şi două femei. Numărul victimelor putea fi însă mult mai mare, pentru că în clădirea cuprinsă de flăcări mai funcţionau un bar cu muzică live şi un cazino.

Construcția era veche, din 1925- 26, structura de zidărie portantă, cu planșete de lemn

Deocamdată, poliţiştii au deschis un penal pentru ucidere din culpă, fără să indice vreun suspect.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri