Zeci de persoane din București s-au solidarizat cu protestatarii de la Pungești. Un bărbat a provocat un jandarm

Data publicării:
protest bucuresti solidaritate pungesti

Actualizare 18:00: În Piața Universității din București spiritele sunt încinse la această oră. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Preţ de câteva minute, doi bărbaţi au reuşit să provoace scandal. S-au împins cu jandarmii şi le-au vorbit urât. În imagini se vede cum unul dintre manifestanţi loveşte un jandarm care încerca să scoată din mulţime un alt bărbat pentru a-l legitima.

Nu mai da! De ce dai? De ce dai, mă? De ce daţi? Criminalilor!”, a strigat bărbatul care l-a provocat pe jandarm, acuzând că a fost lovit.

Bărbatul ulterior s-a dezis de fapta sa, spunând că nu a lovit pe nimeni.

Protestatarii sunt acum pe trotuar și spuneau că intenționează să meargă la Guvern. Jandarmeria a suplimentat numărul inițial al forțelor de ordine.


De aproximativ două ore circa 50 de persoane s-au strâns în Piața Universității din București într-un miting de solidaritate cu oamenii care protestează la Pungești, județul Vaslui.

În jurul orei 17:00 jandarmii au început să îi legitimeze pe cei prezenți.

Situația s-a tensionat în momentul în care unul dintre protestatari a refuzat să prezinte actul de identitate, iar acesta a fost condus spre dubă pentru a fi transportat la secția de poliție. Ceilalți manifestanți au făcut un cordon în jurul acestuia.

După ce oamenii s-au îmbrâncit câteva minute cu jandarmii, negociatorii Jandarmeriei au intervenit iar lucrurile s-au calmat.

Protestatarii au scandat împotriva clasei politice, împotriva Jandarmeriei și spuneau că vor și au tot dreptul să iasă în stradă pentru a arăta că există o mare nedreptate la mijloc.

Câteva sute de oameni, veniţi din mai multe zone din ţară, participă la un protest faţă de explorarea gazelor de şist de la Pungeşti, în Vaslui. Oamenii au devenit violenți și au dărâmat o parte dintr-un gard care împrejmuia un teren unde Chevron intenționează să exploreze gaze de șist. Compania a anunțat că își suspendă temporar activitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri