Lotul 1 al tronsonului de autostradă Lugoj-Deva, gata de inaugurare... cu lipsuri

Data publicării:
autostrada prima

Conform constructorilor, în acest moment, lucrările pe pe autostrada Lugoj-Deva, lucrările sunt terminate. În ultimele zile, s-au trasat liniile de demarcație pe asfalt şi s-au montat stâlpii de iluminat. Atât pe un sens de mers, cât şi pe celălalt, cele două parcări şi cele două toalete sunt pregătite de inaugurare. Toaletele însă nu pot fi încă date in folosinţă, întrucât până în acest moment nu există alimentare la curentul electric. Din doi în doi kilometri, pe autostradă, au fost amenajate puncte SOS. Lipsesc, însă, telefoanele care pot fi folosite în cazuri de urgenţă. Nu sunt montate, până când nu se dă drumul la trafic, pentru că există riscul să... dispară.

Conform constructorului, în câteva zile, tronsonul de mare viteză va fi deschis circulaţiei. ”Acum, autostrada poate fi inaugurată. Aşteptăm receţia finală. După cum mi s-a comunicat, se pare că săptămâna viitoare va fi realizată recepţia”, ne-a comunicat Adriano Scatena, din partea firmei constructoare.

În continuare, şoferii care vin dinspre Timişoara nu au acces spre şoseaua rapidă. Trebuie să facă un ocol de câţiva kilometri, prin localitatea Ţipari. Conducerea Consiliului Judeţean dă însă asigurări că se vor găsi fonduri pentru crearea unei legături între drumul european şi autostradă.

reporter: Adina Iriza
operator: Geroge Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri