Robu îi răspunde lui Stoia: a luat măsuri pentru care noi am ajuns să pierdem în instanţă, face parte dintr-un cerc foarte interesat să nu fiu primar

Data publicării:
robu-2

LIVE TEXT - CONFERINȚA DE PRESĂ A PRIMARULUI NICOLAE ROBU

”În 2012, Primăria Timișoara a strâns, ca venituri din concesiuni și închirieri, 18 milioane de lei. În mod realist, noi ne-am propus să încasăm 19 milioane de lei din concesiuni şi închirieri. Domnul viceprimar Traian Stoia a majorat fără nicio comisie taxele pentru concesuni şi închirieri, să ajungem să credem că avem de încasat 38 de milioane de lei. Și ne-am lăudat cu măsurile înţelepte luate la acea vreme

Robu: dacă pentru Traian Stoia asta înseamnă o performanţă pentru mine e o lipsă de performanţă

Am crezut că dl vice cunoaşte problemele şi că taxele cu care a venit vor conduce la încasări suplimentare, acum avem încasate, până în octombrie, 12 milioane de lei, adică 31,5%! Dacă pentru Traian Stoia asta înseamnă o performanţă pentru mine e o lipsă de performanţă. Eu sunt obişnuit să fac ceea ce îmi propun. El a luat măsuri pentru care noi am ajuns să pierdem în instanţă, a făcut ca unele activităţi din spaţiile noastre să fie încetate, așa că Primăria Timișoara a ajuns să încaseze mai puţini bani. E un joc din care a pierdut toată lumea. Eu sunt adeptul jocurilor unde se câştigă”

”Încă de la început am avut dificultăţi de colaborare, făcând tot posibilul să meargă această colaborare. Nu vreau să creez tensiuni în USL din cauza unei persoane, dar de la o zi la alta am ajuns să fiu tot mai nemulțumit. Și ieri am luat hotărârea pe care am luat-o, considerând că a fost destul, să lămurim nişte lucruri”

Robu: nu am, nici nu vreau afaceri în domeniul imobiliar, nu am nimic de închiriat, nu pot fi suspectat de vreun interes. Dl vice m-a pus în postura de a neglija arta timişoreană

”Se ştiu toate activităţile cunoscute ale mele dinainte, nu am, nici nu vreau afaceri în domeniul imobiliar, nu am nimic de închiriat cu mii sau zeci de mii de metri pătrați și nici un apropiat de-al meu nu are, așa că nu pot fi suspectat de vreun interes, drept urmare nu pot să nu am semne de întrebare dacă acest lucru e valabil şi in privinţa d-lui vice”

”Nu mi-a fost confortabil ca atunci când am vrut să asigur comodat pentru scriitori şi artişti plastici și dl vice m-a pus în postura de a neglija arta timişoreană. Mi-am încasat-o eu, ca om de echipă, pentru acest lucru, pentru a nu-mi pune colegul de echipă într-o postură proastă”

”Eu am așteptat să fie ocupat postul de viceprimar, mie îmi veneau contractele de prelungire a contractelor de închiriere, am văzut că costurile sunt cele mai mici. Când a venit, i-am zis să actualizeze lista, dar nu pentru artiști, revoluționari sau ONG-uri partenere. Evident că primarul nu se poate ocupa de toate detaliile. A apărut anexa în care nu se respectă nimic! Până la urmă, s-au rezolvat lucrurile. Am zis că unde samsarii fac bani să se ia bani, la galerie am renunţat pentru că am aflat că nu se fac bani. Pe ateliere nu am vrut să recurg la taxe. Asta e numai un exemplu că una vorbeam și alta făcea. Domnul viceprimar a făcut o campanie ca, la 1 octombrie, să fiu destituit”

”În Primărie a spus oamenilor să se hotărască cu cine de ce parte e. Traian Stoia face parte dintr-un cerc foarte interesat să nu fiu primar”

Robu susține că Stoia încurcă anchetele. Viceprimarul, acuză Robu, se ocupă de tot ceea ce vrea el

”Am făcut un apel la autoritățile statului să îi identifice pe cei vinovaţi, în speranţa că instituțiile statului îşi vor face datoria. Cine divulgă ce se face în anchetă e răspunzător. Am o adresă de la poliţie la viceprimarul Stoia. Scrie: vă informăm că aspectele sesizate sunt în atenţia organelor penale de mai multă vreme şi se desfăşoară cercetări. Necesitatea de confidenţialitate a anchetei... ăsta e un exemplu că dl vice, dincolo de declaraţiile pe care le face, încurcă anchetele!”

”Am scris ieri că informațiile despre anchete le dau anchetatorii... nu dezvăluiri de presă! Prin dezvăluirea unor informaţii, se ajută persoanele anchetate să contracareze ancheta. Nu am venit niciodată în fata dumneavoastră să vă spun ce şi cum se anchetează, i-am spus să nu mai facă asta. E mai simplu decât să îţi arăţi performanţele. Noi putem vorbi doar când sunt gata!”

”S-au cerut de către Traian Stoia informaţii care nu sunt publice. Văzând că nu merge treaba, a intrat în boardul primarului şi a spus că preia orice lucru din oraş în atribuţiile sale. Nu mergem cu echipe din civili, cu oamenii care îi vrea x sau y. Nu am avut niciun rezultat. Am zis să bat un apropo discret, dl viceprimar, vă mai dau încă o dată sarcinile date în urmă cu o lună și jumătate, tipărite, fiecare ce sarcini are. Nu s-a întâmplat nimic, ba dimpotrivă. Și mai şi toţi directorii erau plecaţi cu Stoia şi cu alţi oameni în oraş. Atunci am generat în 4 octombrie o notă internă tuturor angajatilor Primăriei: să vă respectaţi atribuţiile. I-am spus să nu se bage la școli. Nu vreau să ajung la subiectivizarea acestei situaţii. Se ocupă de tot ceea ce vrea el!”

Robu: pentru Stoia, muniție e destulă. Eu am tras USL, că am luat mai multe voturi

”Mulţumesc celor care într-un fel sau altul au sprijinit campaniile mele, dar am spus din start că cei care doresc beneficii în urma prestaţiilor mele să nu stea că nu vor avea beneficii. Din câte ştiu eu, nu au fost sume mari, mai multe de la mai mulţi... dar nu milioane de la unii! Nu a venit nimeni să ceară funcţii, nu se îndrăzneşte să se vină cu aşa ceva, aş reacţiona acid”

”Pentru Stoia, muniție e destulă. Am auzit că nu am niciun merit că am ajuns primar. Am luat mai multe voturi ca USL. Eu am tras USL, că am luat mai multe voturi, să vii să faci astfel de afirmaţii ești ridicol

Robu: Eu sunt cinstit, ultra super cinstit, nimeni nu mă poate ţine pe mine sub papuc

”Oamenii văd lucrurile, nu m-am dus să le ţin discursuri în pieţe! Dacă înainte, lucrările costau o sumă, acum le facem cu jumătate. Eu sunt relaxat şi liniştit că îmi fac datoria, lucrez de dimineaţă până seara. Am făcut nişte declaraţii pe care nu le retractez. Înainte de a fi viceprimar, mi-a identificat mai multe probleme, bătând oraşul la pas cu Cristescu, mi-au semnalat probleme. Îi mulţumeam că îmi sesiza, dar era cu totul altceva. Nu le e interzis Cristeştilor să ne dea sugestii, dar să se desfăşoare lucrurile în Primărie sub alt comandament decât al meu. Atunci când a ajuns viceprimar, a început să se comporte aşa cum face şi astăzi”

”Am încercat să corectez lucrurile. Asupra mea nu se îndrazneşte să se facă presiuni! Eu sunt cinstit, ultra super cinstit, nimeni nu mă poate ţine pe mine sub papuc”.

Robu: Nu există un conflict între PSD şi PNL, am dezvăluit că persoana Traian Stoia nu poate lucra după regulile elementare de lucru în echipă

Nu m-am luptat să fiu candidat al USL, am fost solicitat. Am o dezamăgire când văd ca oameni importanți din PSD au transferat situația conflituală punctuală nepartinică în zona politicului! Nu cred că de la PNL a reacţionat cineva, nu am vorbit cu nimeni, nici cu Antonescu. E o decizie a mea în raport cu o persoană. Nu e corect ca toţi să vorbească despre un conflict în USL. Nu există un conflict între PSD şi PNL, ci eu am dezvăluit că persoana Traian Stoia nu poate lucra după regulile elementare de lucru în echipă. Nu cred că alt primar ar putea lucra cu el. Voi vedea, vom modifica atribuţiile şi va fi abuz în servciu dacă nu îi intră în atribuţii!” 

CITEȘTE ȘI: Traian Stoia, dezvăluiri despre războiul cu Nicolae Robu: primarul Timișoarei e supus la presiuni din partea mafiei imobiliare. Viceprimarul anunță: nu-mi dau demisia!

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri