Dominic Fritz, despre candidatura la Primăria Timișoarei: Vreau să continuăm parcursul european şi modern al orașului

Data publicării:
primarul timisoarei
Primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz. Foto: Captură video Digi24

Primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat joi, în emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24, că va candida pentru un nou mandat de primar al oraşului, întrucât „a prins microbul Timişoarei” şi, alături de echipa sa, doreşte să continue parcursul european şi modern al municipiului.

Întrebat dacă va candida pentru un nou mandat la Primăria Timișoarei, Fritz a spus: „Desigur. Abia am început, am prins de mult microbul Timişoarei şi de trei ani lucrez cu o echipă superbă să trezim un nou potenţial al Timişoarei şi, desigur, vreau să continui această muncă şi să continuăm un drum european şi modern pentru Timişoara”.

Preşedintele USR Timiş a subliniat că cea mai mare frustrare a concitadinilor este legată de traficul rutier, care se datorează, în mare parte, lipsei centurii ocolitoare a municipiului, pe unde să fie deviat traficul greu. Dacă se va finaliza centura de vest, din martie-aprilie se va putea circula mai bine, potrivit edilului.

Dominic Fritz a vorbit şi despre criza acută de şoferi de pe mijloacele de transport în comun din Timişoara, punctând că este nevoie de 150 de astfel de angajaţi.

„Pe transportul în comun, cel mai mare salt a fost înlocuirea întregii flote de transport - tramvaie, troleibuze, autobuze -, am asigurat finanţarea record de 75 de milioane de euro, atrasă anul trecut, în acest sens. Mai avem problema cu atragerea şoferilor. Ne lipsesc 150 de şoferi, de aceea, unele curse nu merg conform traficului, Avem salarii bune. Anul trecut am crescut salariul cu 20% pentru şoferi, am pregătit o mare campanie de recrutare de şoferi, dar, în numele economiei, Guvernul a tăiat sporurile şi a limitat numărul orelor suplimentare, ceea ce a dus la o scădere reală a salariilor şoferilor”, a detaliat Fritz.

Primarul Dominic Fritz a arătat că în această iarnă timişorenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu au mai avut probleme cu căldura, numărul sesizărilor fiind foarte mic.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri