Alegeri locale 2020. De ce a votat Cristian Tudor Popescu: „Am mers la vot aidoma unui pește care este aruncat pe mal și se sufocă”

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus duminică, la Digi24, de ce a votat la alegerile locale. „Am mers la vot aidoma unui pește care este aruncat pe mal și se sufocă”, a spus el, menționând că riscul de contaminare în secția de votare este zero. 

Cristian Tudor Popescu a descris cum a fost experiența sa la vot: „Am votat! Șansele, după părerea mea, de contaminare la secția de votare unde am fost eu, în sectorul 1, la Grivița, sunt zero. Iată condițiile în care s-a desfășurat votarea: la intrare mi s-a oferit dezinfectant, mi-am dezinfectat mâinile, apoi o pereche de mănuși, apoi o mască, după care temperatura mi-a fost luată nu cu termometrul pistol, ci de la distanță, a apărut pe un ecran pe care eram filmat, iar distanțarea fizică a fost continuă, tot timpul, nu s-a apropiat nimeni de nimeni. În secția de vot mi-am lipit autocolantul pe buletin singur. Nu există niciun fel de contact, niciun fel de apropiere în drumul prin secția de votare. Mijloacele de dezinfecție și de protecție sunt 100%.”

„Din păcate, însă, nu am văzut lume prea multă. De atâția ani de când votez aici, eu cam știu cum e cu prezența. Deocamdată prezența este destul de jos”, a completat gazetarul.

„Am mers la vot aidoma unui pește care este aruncat pe mal și se sufocă. Peștele ce trebuie să facă în situația asta? Sare, se zbate în toate direcțiile, speră să ajungă înapoi în apă. Nu știe dacă cu săritura următoare va atinge apa, dar știe că dacă stă, dacă nu se mișcă, va muri. De aceea m-am dus la vot”, a explicat Cristian Tudor Popescu de ce a mers astăzi ca să voteze.

Pe Cristian Tudor Popescu îl puteți revedea și în această seară, de la ora 23:00, după ce vom afla primele rezultate exit poll ale alegerilor locale, la o ediție specială moderată de Claudiu Pîndaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri