Video CTP, despre renegocierea PNRR: E ca în bancul cu Ițic și Ștrul care se duc să vâneze lei în Africa

Data actualizării: Data publicării:
leu care face un salt
CTP compară intenția de a renegocia PNRR cu vânarea lipsită de șanse a unui leu fioros Foto: Profimedia Images

Cristian Tudor Popescu a recurs la pilda unui banc pentru a comenta intenția coaliției de guvernare de a renegocia PNRR, un demers pe care gazetarul îl consideră inutil și pur electoral.

„Ițic și Ștrul se duc în Africa să vâneze lei și Ițic rămâne la cabana de vânătoare, Ștrul se duce, pleacă după leu cu pușca, se întâlnește cu leul. Când îl
vede și rage leul o dată la el, ăsta aruncă și pușca, și tot, o ia la fugă spre cabană, cu leul după el, Ițic fiind în cabană. Și în momentul în care leul face saltul să-l prindă pe Ștrul să-l sfâșie, ăsta să lasă la pământ fulgerător, leul trece pe deasupra și sare, bineînțeles, în cabană, pe ușa deschisă, unde se afla Ițic. La care, Ștrul îi spune: Băi, Ițic, jupoaie-l tu p-ăsta, că eu mă duc să aduc altul!”, a povestit CTP, vineri seara, la Digi24.

„Așa și cu PNRR-ul: jupoaie-l tu p-ăsta că eu mă duc să aduc altul”, a comparat gazetarul.

„Spuneam, atunci când cu PNRR-ul, astă-toamnă, nu vorbeam de leu, vorbeam de elefant. Spuneam că PNRR-ul este un elefant câștigat la loto pe care îl băgăm în sufragerie în acest moment, că va fi foarte greu. Deci, ți se dau bani, dar pentru asta trebuie să muncești cu cap și să îndeplinești niște cerințe. Câte s-au îndeplinit, din ce s-a dat până acum? În schimb, mă duc să aduc altul.

Adică, hai să renegociem PNRR-ul! Unde să-l renegociem? Păi, să-l renegociem, pentru că război în Ucraina! Și să-l renegociem, unde? La pensii, da? La pensii, la salarii (și irigații). De ce să arătăm că renegociem? Păi, uite, domnule, să obținem voturi, noi, coaliția de guvernare: ne batem cu Bruxelles-ul, domnule, ne batem cu ei, acolo!  Să... ce? Că bani oricum se dau foarte mulți! Ce vrem? Vrem și mai mulți? Bani se dau foarte mulți, numai să știi ce să faci cu ei în momentul de față, ceea ce noi nu prea am arătat”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Partenerii noștri