Ce planuri are Radu Mihaiu pentru Sectorul 2: "După 20 de ani de stânga era clar că e nevoie de altceva"

Data actualizării: Data publicării:
Radu Mihaiu este noul primar al Sectorului 2
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 Foto: Radu Mihaiu / Facebook

Radu Mihaiu, desemnat de exit-poll noul primar al Sectorului 2 din partea USR-PLUS, a declarat la Digi24 că printre principalele sale priorităție se numără curățenia "în parcuri și în primărie". "E foarte clar că avem nevoie să scoatem de acolo tot felul de grupuri de interese și rețele de șifonat bani. E foarte clar că străzile sunt foarte murdare", a afirmat Mihaiu.

"A fost o luptă foarte dificilă. Din fericire, am avut o echipă extraordinară în jurul meu. Este victoria lor. Am simțit, de asemenea, că oameni își doresc cu adevărat o schimbare. După 20 de ani de Stânga la Sectorul 2 era clar că e nevoie de altceva, de un suflu nou. Era foarte clar că oamenii își doresc altfel de politicieni decât au avut până acum. A fost o campanie de care eu sunt mulțumit. Cred că vom face o treaba bună.

Sectorul 2 este o primărie bogată, este primăria cu al doilea cel mai mare buget din primăriile de sector. Bugetul de cheltuieli este de 1,3 miliarde de lei. În mod clar, la Sectorul 2 trebuie făcută curățenie și pe stradă și în primărie. E foarte clar că avem nevoie să scoatem de acolo tot felul de grupuri de interese și rețele de șifonat bani. E foarte clar că străzile sunt foarte murdare. Curățenia va fi printre principalele priorități.

Un audit în primărie este foarte important pentru a vedea ce funcționează corect și ce funcționează greșit. În perioada aceasta este foarte important să securizăm școlile, să fie cât mai sigure să putem să ne trimitem copiii la școală și să fie în siguranță. Vom avea nevoie de suplimentarea bugetului pentru curățenie și servicii medicale".

Principala prioritate referitoare la spațiile verzi este curățenia, a mai declarat Radu Mihaiu.

"Al doilea lucru pe care îl vom face este să contestăm documentul votat pe 13 august, numit PUZ Coordonator al Sectorului 2. Acest PUZ mănâncă foarte mult din spațiul verde din sector. Sectorul 2 are cel mai puțîn spațiu verde pe cap de locuitor. Acest PUZ Coordonator mai taie din spațiul verde și așa limitat. Drept urmare, principala noastră luptă referitoare la spațiile verzi este anularea acestui PUZ Coordonator.

Sunt convins că alături de PNL, cu care vom avea majoritate, vom reuși să anulăm această hotărâre care taie 25 ha de spațiu verde din Sectorul 2. Dreapta va avea majoritate în Consiliul Local al Sectorului 2".

Cine este Radu Mihaiu

Figură puțin cunoscută, Mihaiu a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în guvernul Cioloș. Este căsătorit, are două fetițe și conduce o firmă care dezvoltă aplicaţii digitale, potrivit descrierii pe care și-a făcut-o pe site-ul de campanie.

Radu Mihaiu (43 de ani) a terminat Facultatea de Matematică a Universității București și este licențiat în Informatică. El a activat în sectorul privat, în domeniul IT, potrivit CV-ului său.

A fost consilier la Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, unde s-a ocupat de evaluarea proiectelor și procedurilor IT, apoi a devenit secretar de stat în același minister.

Și-a continuat cariera politică alături de USR, iar din 2018 este președintele organizației USR Sector 2.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri