Firea nu mai e pe lista candidaților comuni la Capitală. Romașcanu: Înțeleg că este foarte supărată

Data publicării:
gabrela firea si marcel ciolacu
Gabriela Firea a exclus posibilitatea de a folosi funcția de primar general pentru a prelua șefia PSD. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi că în cadrul coaliţiei cea mai bună opţiune politică este în continuare aceea de a avea candidat comun la Primăria Capitalei. Astfel, iese de pe lista Gabriela Firea, cu care social-democrații vor  intra în cursa pentru PMB doar dacă PNL şi PSD vor avea candidaţi separaţi.

"În continuare cea mai bună opţiune politică este să avem un candidat comun. (...) Doamna Firea nu reuşeşte să aducă din electoratul PNL, care o virează spre Nicuşor Dan. E foarte complicat. Pot să înţeleg că doamna Firea este foarte supărată, este cel mai bine clasată dintre toţi posibilii candidaţi ai PSD, dar este nevoie ca acele cifre să ne arate că şi poate câştiga. Sondajele ne arată că pe ce am încercat să punem candidat comun nu reuşim să punem bazinele electorale la un loc şi nu ne permitem un eşec. Se profilează un candidat care să fie pe proiect administrativ pentru Bucureşti. În cazul în care nu reuşim acest lucru până luni o să mergem fiecare partid cu candidatul propriu", a spus Romaşcanu la România Tv, potrivit Agerpres.

PSD și PNL nu au reușit să cadă de acord asupra candidatului la Primăria Capitalei. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a spus la Digi24 că nu mai este pe listă niciunul dintre candidații despre care se vorbea până acum, dar că au apărut alți potențiali candidați. El nu a vrut să spună despre cine e vorba.

Liderii coaliției vor relua luni discuțiile, în condițiile în care în ședința de joi nu au ajuns la niciun rezultat.

În cazul în care PNL şi PSD vor avea candidaţi separaţi, PSD va merge în cursa pentru Primăria Capitalei cu Gabriela Firea, iar PNL cu Sebastian Burduja.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri