Exclusiv PSD și PNL vor candidat comun la Capitală, dar nu Firea sau Burduja. Dîncu: „Există 2-3 nume despre care nu s-a vorbit până acum”

Data actualizării: Data publicării:
Vasile Dîncu la o ședință de Guvern.
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD. Foto: Gov.ro

PSD și PNL nu au reușit să cadă de acord asupra candidatului la Primăria Capitalei. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a spus la Digi24 că nu mai este pe listă niciunul dintre candidații despre care se vorbea până acum, dar că au apărut alți potențiali candidați. El nu a vrut să spună despre cine e vorba. Liderii coaliției vor relua luni discuțiile, în condițiile în care în ședința de joi nu au ajuns la niciun rezultat.

Se merge în continuare pe varianta unui candidat comun la Primăria Capitalei și la sectoarele 1 și 2, „acolo unde avem bătălie cu alte partide”, a spus Dîncu.

„Decizia de bază este aceasta. Cum se va potrivi cu realitatea electorală din București, aceasta este întrebarea. Să vedem dacă un candidat comun – și care candidat comun – ar putea să facă o sumă d electorate care să ducă la victorie”, a explicat el.

„Deocamdată nu avem un nume, analizăm, facem proiecte, sondaje, mai avem focus grupuri. Încercăm, pentru că avem o dificultate: cele două electorate comunică foarte puțin, o treime din electorat ar putea să meargă de la un candidat la altul”, a spus sociologul.

„Un candidat independent, care se află între PSD și PNL ar fi bun pentru asta”, a adăugat el.

Dîncu a negat că ar fi vorba despre omul de afaceri Dan Șucu, finanțatorul echipei de fotbal Rapid, și a spus că acesta nu are niciun interes să candideze.

El a adăugat că nu ar fi înțelept nici ca Gabriela Firea (PSD), nici ca Sebastian Burduja (PNL) să candideze la Primăria Capitalei, pentru că nu ar primi voturi de la electoratul celuilalt partid.

El a spus că o decizie ar urma să fie luată până la finalul acestei săptămâni.

„Există câteva nume, dar acestea pot fi lansate doar după ce avem acceptul lor și niște minime studii. Ar putea să se nască un alt model, de gospodar pentru București. Nu ar trebui să aibă ambiții politice, ar trebui să fie un ambasador pentru România”, a spus Dîncu.

„Cred că avem 2-3 nume care, dacă s-ar angrena la un proiect comun, ar putea să-l reprezinte foarte bine. Nu sunt nume despre care să se fi vorbit public”, a adăugat el.

Întrebat dacă este vorba despre femei sau bărbați, Dîncu a răspuns: „În principiu sunt bărbați”.

Declarațiile lui Dîncu vin în condițiile în care coaliţia PSD-PNL a ajuns joi seară la un acord privind candidaturi comune la sectoarele Bucureștiului, însă nu a ajuns la o concluzie privind candidatura la Primăria Capitalei, potrivit unor surse citate de News.ro. O nouă discurţie urmează să aibă loc luni.

În privinţa candidaturii pentru Primăria Capitalei, coaliţia încă discută fie candidaturi separate, PSD şi PNL, fie o candidatură comună, în acest caz fiind posibilă intrarea în cursă a unui independent susţinut de ambele formaţiuni.

Nicolae Ciucă a avansat deja numele lui Ionuţ Lupescu, iar dinspre PSD este vehiculat numele lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, potrivit surselor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri