Alegeri parlamentare 2020. Care este numărul alegătorilor, inclusiv al celor vor împlini 18 ani până în ziua alegerilor

Data publicării:
un membru de sectie tine stampila de vot in mana, inspre camera foto
AEP a anunțat numărul de votanți înscriși la data de 2 decembrie. Foto: Inquam Photos / George Călin

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 vor vota un număr de alegători de 18.191.396, arată datele transmise de Autoritatea Electorală Permanentă, prezentând numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 decembrie.

AEP informează că Registrul electoral a fost actualizat în urma datelor primite de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte, precum şi de la primării.

Potrivit sursei citate, după efectuarea tuturor actualizărilor, numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604, iar numărul total de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367.

Un număr de 35.808 cetăţeni români din străinătate au optat pentru votul prin corespondenţă prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro, iar 3.078 au optat pentru votul la secţia de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro.

AEP precizează că 34.192 de alegători care au domiciliul în România şi care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondenţă, cât şi pentru votul la o secţie de votare, au fost radiaţi din listele electorale permanente din ţară pentru acest scrutin.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri