Live

Fosta soţie a lui Jeff Bezos a donat până acum 1,7 miliarde de dolari din averea ei. Câți bani a primit după divorț

Data publicării:
Jeff Bezos si Mackenzie Bezos. Foto: Guliver/GettyImages

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, susține că a donat în scop caritabil aproape 1,7 miliarde de dolari din averea sa, pentru mai multe organizaţii de binefacere, scrie CNN, potrivit Mediafax. La despărțirea de Bezos, ea a primit acțiuni Amazon de 35 de miliarde de dolari, care și-au dublat valoarea.

MacKenzie Scott a făcut un rezumat al implicării sale pentru diverse cauze pe site-ul medium.com, unde a anunţat, de asemenea, că şi-a schimbat numele de familie cu numele de fată, în urma divorţului de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos.

De cei 1,7 miliarde de dolari pe care i-a donat au beneficiat 116 organizaţii care se concentrau pe cauze ca rasismul, LGBTQ+, democraţie funcţională şi schimbări climatice. Printre organizaţiile pe care le-a sprijinit se numără Fundaţia de apărare şi educaţie legală NAACP, Fundaţia Obama, Centrul prezidenţial George W. Bush, RAINN şi Fundaţia Europeană pentru Climă.

MacKenzie Scott a semnat iniţiativa Giving Pledge anul trecut. Iniţiativa lansată de Warren Buffett şi Bill şi Melinda Gates îi încurajează pe cei mai bogaţi oameni ai lumii să cedeze o mare parte din averile pe care o au unor cauze nobile, fie în timpul vieţii, fie în testamentele lor.

După divorț, ea a primit un sfert din acţiunile Amazon ale lui Bezos, adică o participaţie de 4%. Mai exact, MacKenzie a primit 35 de miliarde de dolari la vremea respectivă. Valoarea netă a averii sale este estimată în prezent la aproximativ 60 de miliarde de dolari.

"Ca mulţi dintre voi, am fost martora primei jumătăţi a anului 2020, care a produs un amestec de durere în suflet şi groază. Ceea ce mă umple de speranţă este gândul la ce am putea face dacă fiecare dintre noi ar reflecta asupra a ceea ce putem oferi“, a scris ea.

Editor: B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au venit primele oferte: Radu Drăgușin poate pleca de la Tottenham după șase luni! Urmează întâlnirea decisivă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un cuplu și-a expediat din greșeală pisica într-un colet de retur. Animalul a ajuns acasă șase zile mai târziu

Google a concediat 28 de angajați care au protestat împotriva unui contract de 1,2 miliarde de dolari cu Israelul 

Synchron, companie finanțată de Jeff Bezos și Bill Gates, va începe testele la scară largă cu implanturi în creier

Jeff Bezos se mută în „buncărul miliardarilor” din Miami. Cum arată conacul de lux pe care a dat 90 de milioane de dolari

Partenerii noștri