Live

Ursula von der Leyen: Vă recomand să nu vă faceți planuri pentru vacanța de vară

Data publicării:
Foto: GettyImages

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a sfătuit duminică pe europeni să nu-şi facă rezervări pentru vacanţa de vară, pe fondul imposibilităţii de a face pronosticuri fiabile cu privire la efectele pandemiei de coronavirus, transmite agenția EFE, preluată de Agerpres.

„Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie şi august”, a declarat Ursula von der Leyen, într-un interviu publicat în ediţia duminicală a cotidianului german Bild.

Agenţia EFE aminteşte că guvernul german a adoptat o hotărâre potrivit căreia, în cazul în care o persoană se vede nevoită să anuleze o rezervare, va primi un voucher pe care să-l poată folosi pentru o altă perioadă, însă nu îi vor fi înapoiaţi banii. În acest fel, se încearcă reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anulările în masă.

Ursula von der Leyen a manifestat un oarecare scepticism faţă de această măsură şi a amintit că, la nivel european, prevalează principiul de a-i oferi clientului ambele opţiuni.

Şefa executivului european a explicat că operatorii din sectorul turistic pot acorda prioritate voucherelor şi îşi pot sfătui clienţii să opteze pentru ele, însă fără să-i împiedice să-şi ceară banii înapoi, dacă aceasta este dorinţa lor. 

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Politico: UE pune tunurile pe China în războiul subvențiilor. Beijingul amenință că va contraataca

Platforma chineză Shein trebuie să se conformeze cu reguli mai stricte în UE. Decizia Comisiei Europene

Promovarea drepturilor copiilor: o promisiune de protecție, respect și capacitare

Politico: Klaus Iohannis are șanse să devină șeful Comisiei Europene

Partenerii noștri